This page is for testing donate widget and is going to be deleted soon

Preloader
 • Katoenteelt

  Katoenteelt

  Katoenteelt

  De boeren telen katoenplanten op hun land en zorgen voor de oogst. Dit wordt meestal handmatig gedaan. Het is zwaar werk onder vaak onveilige omstandigheden, mede door het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Het beschikbare water wordt niet efficiënt gebruikt.

 • Ginner

  Ginner

  Ginner

  Nadat de katoen geoogst is, wordt het schoongemaakt door de ginner. De zaden worden uit de katoenbolletjes verwijderd en de schone katoen wordt geperst tot balen. De ginners worden onderbetaald voor hun zware werk. Er is geen oog voor duurzaamheid en veilig werken.

 • Katoenspinnen

  Katoenspinnen

  De katoen wordt gesponnen tot draden, die vervolgens worden geweven of gebreid zodat er doek ontstaat. Ook hier is sprake van onveilige werksituaties. Vrouwen kunnen niet doorgroeien in hun werk, worden onderbetaald en seksueel geïntimideerd.

 • Verven en wassen

  Verven en wassen

  Verven en wassen

  De doeken worden geverfd en gewassen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van chemische middelen die een gevaar zijn voor de gezondheid van de textielarbeider. Het water wordt geloosd zonder op het milieu te letten.

 • Het naaiwerk

  Het naaiwerk

  Het naaiwerk

  Vervolgens wordt de stof gesneden, geprint en genaaid. Ook dit gebeurt allemaal handmatig. Bijna altijd zijn het vrouwen die dit werk doen. Zij maken lange werkdagen en worden niet eerlijk beloond. Seksuele intimidatie door leidinggevende mannen komt regelmatig voor.