St. Petrusparochie in Krommenie organiseert Pot-Luck maaltijd voor jonge boeren

Op 9 december organiseerde de St. Petruskerk in Krommenie een Potluck maaltijd. Tijdens de maaltijd, die zoals de naam al zegt door de gasten zelf was verzorgd, werd er gecollecteerd voor de kerkencampagne ‘De jeugd heeft geeft de toekomst’. Bram Verkerke van Solidaridad was erbij en gaf een presentatie over het belang van het betrekken van jongeren. Een sfeerimpressie.

Tegen zessen komen de gasten binnen in de sfeervolle Ontmoetingsruimte van de St. Petruskerk. De een na de ander komt binnen met een schaal, pan of … met puddinkjes. De etenswaren worden op de ‘buffettafel’ neergezet. De tafels zien er mooi uit, er is gedekt voor zo’n 30 personen.

Parochianen van de Rooms- en Oud-Katholieke kerk, broeders en zusters van de Doopsgezinde gemeente en gemeenteleden van de Nederlands Gereformeerde- en Nicolaaskerk gaan deze avond samen de Potluck maaltijd nuttigen met als doel om Solidaridad financieel te steunen.

Bernhard Brinkman, nu al meerdere jaren organist van deze avond, verhoogt de vreugde met zijn orgelspel in adventssfeer.

Marijke Klinge van de St. Petrusparochie heet ons allen welkom, in het bijzonder Bram Verkerke van Solidaridad die op ons verzoek deze avond het een en ander zal vertellen over Solidaridad.

De Solidaridad maaltijd is bedoeld om te delen met elkaar. Het thema van deze avond is  “De jeugd heeft / geeft de toekomst”. We zingen liederen, het licht wordt doorgegeven en er wordt gebeden.

Als alles duister is,
ontsteek dan een lichtend vuur
dat nooit meer dooft, vuur dat nooit meer dooft.

Met de Pot-Luckmaaltijd is het inmiddels traditie dat de soep gemaakt en opgeschept wordt door pastor Matthé Bruijns. Na dit smakelijke voorgerecht gaan we van de rest van het buffet genieten. Keus genoeg, meer dan genoeg en natuurlijk houden we over!

Aan de hand van een diapresentatie vertelt Bram Verkerke boeiend over het werk wat Solidaridad verricht in o.a. Azië en Zuid-Amerika. Van de gelegenheid om vragen te stellen, wordt ruimschoots gebruik gemaakt.

Na het overheerlijke en zeer gevarieerde toetjesbuffet kondigt Margreet Dekker de collecte voor Solidaridad aan. De opbrengst is maar liefst € 221,-.

Al met al een hele gezellige en inspirerende avond.