We móeten de problemen aanpakken van een falend systeem

De wereldbevolking groeit en daarmee ook de vraag naar producten. Dat zet de prijzen onder druk, met immense schade voor mens, milieu en klimaat tot gevolg. Ondertussen verdienen veel boerenfamilies, mijnwerkers en arbeiders te weinig om van te leven. Gelukkig weten wij uit onze projecten in het verleden dat economische en duurzame groei hand in hand kunnen gaan. Daarom is ons werk urgenter dan ooit.

Weet u nog dat wij Fairtrade koffie en bananen op de markt brachten? Sindsdien zijn er door Nederlanders alleen al meer dan 2.3 miljard Fairtrade bananen gegeten!

Beeld u zich eens in hoeveel boerenfamilies geholpen zijn door een eerlijkere prijs en hoe de aarde is gespaard dankzij de duurzamere teelt. Dat was nooit gelukt zonder bijdragen van onvoorwaardelijke donateurs zoals u. Overweeg daarom om Solidaridad op te nemen in uw testament. U kunt samen met Solidaridad betere regelgeving afdwingen, en makers helpen een leefbaar loon te krijgen en hun gewassen op een milieuvriendelijke manier te verbouwen.

.
..
.

Maak kennis met Maurice, onze adviseur bijzondere giften.

“Uw nalatenschap vastleggen is niet ingewikkeld, maar ik help u graag verder. U kunt zich bijvoorbeeld inschrijven voor de speciale Nalaten Nieuwsbrief of de brochure bestellen. Maar ook als u vragen heeft of gewoon wilt kennismaken, staat de koffie klaar. Ik kan u bijvoorbeeld helpen als u meer wilt weten over projecten die we financieren met nalatenschappen, of welke vorm van nalaten het best past bij uw situatie. Dan weet u zeker dat uw gift besteed zal worden op de manier zoals u dat wilt. Neem gerust contact met me op, natuurlijk geheel vrijblijvend.”

Neem de volgende stap, op de manier die bij u past.

Een beknopte brochure met de belangrijkste informatie, digitaal of per post, voor op de keukentafel.

Een afspraak via de telefoon, bij ons op kantoor of bij u thuis om de tijd te nemen en alle mogelijkheden te bespreken.

Elke twee weken een email ter inspiratie om u te oriënteren. Stopt automatisch.

.
..
.

Wat laat u achter?

We zijn er helaas nog niet. Wij willen dat binnen één generatie alle makers van onze producten – van koffie en chocoladerepen tot spijkerbroeken en sieraden – een leefbaar loon hebben en milieuvriendelijk kunnen produceren. Makers zoals Mekdes, Harrison en Julia. Dan hoeven zij niet meer in armoede te leven en kunnen onze bossen worden behouden. Dat is waar wij voor gaan. Maar dat kunnen we alleen bereiken als we kunnen blijven rekenen op giften en nalatenschappen.

.
..
.

Eenvoudig en belastingvrij

Soms wordt gedacht dat nalaten ingewikkeld is. Dat valt erg mee. Het enige dat u hoeft te doen is bepalen onder wie u uw vermogen wilt verdelen en dit vastleggen bij een notaris. Die helpt u daarbij. En voordat u naar de notaris gaat, staat er bij Solidaridad een kopje (eerlijke) koffie of thee klaar om alles wat u wilt door te spreken. Nalaten aan Solidaridad is vanwege onze ANBI-status belastingvrij, dus uw gift wordt volledig besteed aan ons werk. Neem vandaag contact op om te bespreken wat u kunt bereiken met uw gift.

Uw testament vormgeven zoals u dat wilt

Waaraan u wilt nalaten is heel persoonlijk. U wilt natuurlijk zelf beslissen waar uw nalatenschap aan besteed wordt. Wist u dat als u dat niet vastlegt, de wet dit bepaalt? Daarom is het raadzaam om uw wensen vast te leggen, bijvoorbeeld via een levenstestament. Zo bepaalt u alles helemaal zelf en kunt u er gerust op zijn dat alles goed geregeld is. In onze brochure of speciale Nieuwsbrief Nalaten kunt u alles lezen over de mogelijkheden.

 

Neem de vrijheid om uw nalatenschap vorm te geven

U mag alles bepalen; wilt u een deel nalaten aan één of meer dierbaren en/of specifieke goede doelen, of wilt u graag dat alles naar één persoon of organisatie gaat? De keuze is aan u. Zelfs als u 1% van uw nalatenschap nalaat aan Solidaridad, blijft er nog 99% over voor uw nabestaanden en dierbaren. En kunt u samen met Solidaridad een wereld realiseren waarin alles gemaakt wordt in solidariteit.

.
..
.

Verder lezen

Een beknopte brochure met de belangrijkste informatie, digitaal of per post, voor op de keukentafel.

Een afspraak via de telefoon, bij ons op kantoor of bij u thuis om de tijd te nemen en alle mogelijkheden te bespreken.

Elke twee weken een email ter inspiratie om u te oriënteren. Stopt automatisch.

Solidaridad is onderdeel van Toegift.nl

Toegift inspireert en informeert u over de mogelijkheden en helpt u nalaten bespreekbaar te maken met uw naasten. Zo helpen we u bouwen aan een betere wereld voor volgende generaties.