Koffie: essentieel onderdeel van cultuur in Ethiopië (vlog)

02 oktober 2018

1 Oktober was het Internationale dag van koffie: dé dag dat het in verschillende landen extra gevierd wordt als een van de populairste drankjes ter wereld. Zo’n dag kunnen we bij Solidaridad natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Wij hebben immers een lange geschiedenis en een sterke band met koffie. Deze week vragen wij daarom aan drie collega’s bij Solidaridad waarom zij duurzame koffie zo belangrijk vinden: Heske Verburg, Stijn van Geel en Andrea Olivar.

Onze collega Stijn van Geel heeft als partnerships manager bij Solidaridad een aantal jaar gewoond en gewerkt in Ethiopië. In de onderstaande vlog vertelt Stijn waarom hij graag duurzame koffie drinkt:

Ethiopië: een land rijk aan koffie

Koffie heeft een lange traditie in Ethiopië en het maakt een essentieel onderdeel uit van de Ethiopische cultuur. De koffieplant komt van oorsprong uit dit land en tegenwoordig blijft Ethiopië een van de grootste producenten van arabica bonen ter wereld.

Bron: Coffee Barometer 2018

Sinds een aantal jaren werkt Solidaridad aan een project in het Ethiopische dorp Garo om de vrouwen van de koffiecoöperatie Kenteri economisch onafhankelijker te maken. De resultaten van dit project stemmen ons positief want de coöperatie groeit en is heel actief.

Kadiga Sefu, voorzitter van de Kenteri groep

Lees meer over ons werk in koffie.

Wil je meer weten over ons werk en campagnes? Volg ons op Instagram!