Solidaridad ontvangt 1.350.000 euro tijdens Goed Geld Gala van Postcode Loterij

22 februari 2018

Afgelopen donderdagavond 15 februari was het feest: Solidaridad was opnieuw van de partij bij het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij en wij mochten wederom een cheque naar huis meenemen ter waarde van 1,35 miljoen euro! Wat een fantastische bijdrage aan ons werk. Hartelijk dank Postcode Loterij en al haar deelnemers!

Blije Solidaridad collega’s met de cheque

Goede doelen in het zonnetje

Tijdens dit jaarlijks evenement worden de goede doelen in het zonnetje gezet. De Postcode Loterij verdeelt dan namelijk de helft van haar opbrengsten uit de loterij tussen zo’n 112 organisaties. Dit jaar werd er een recordbedrag uitgedeeld aan de goede doelen: ruim 357 miljoen euro bij elkaar. Inmiddels telt de Postcode Loterij 2,9 miljoen deelnemers in Nederland en zijn de totale opbrengsten in het afgelopen jaar gegroeid tot ruim 715 miljoen euro. Sinds 1989 heeft de Postcode Loterij al ca. 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen organisaties.

Heske Verburg en Karin Jensma van Solidaridad ontvangen de cheque van Caroline Tensen, ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij. Foto: Roy Beusker fotografie

Leonardo DiCaprio spreekt aanwezigen toe over klimaatverandering

Het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam mocht dit jaar twee speciale gasten ontvangen voor het Goed Geld Gala: acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio en tennisspeler en filantroop Rafael Nadal. Beiden waren aanwezig namens hun eigen stichtingen: respectievelijk de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) en de Rafa Nadal Foundation.

Leonardo DiCaprio staat al jaren bekend als een bevlogen milieuactivist. Tijdens het Goed Geld Gala hield hij een speech over de grote nood om klimaatverandering tegen te gaan. Beeld zegt vaak meer dan woorden en sprekend beeld helemaal, dus bekijk hieronder zijn speech:

Meer over onze samenwerking met de Postcode Loterij lees je hier

Benieuwd naar hoe het verder was bij het Goed Geld Gala? Lees meer en bekijk de video's op de site van de Postcode Loterij.