Geef koffieboeren een toekomst

‘Nu ik mijn land vruchtbaar en winstgevend kan houden, heb ik geen reden meer om bossen te kappen.’

Orlando de Jesús Castaneda, koffieboer

Steun Zuid-Amerikaanse koffieboeren

Sinds 2011 is de wereldwijde vraag naar koffie groter dan het aanbod. Toch leven veel Zuid-Amerikaanse koffieboeren in bittere armoede. Dat vinden wij geen zuivere koffie. Help mee en geef deze boeren een duurzame toekomst.

Koffieboeren & regenwoud in grote problemen

Kleine Zuid-Amerikaanse koffieboeren leven vaak in bittere armoede. De bodem van hun koffieplantages raakt snel uitgeput, waardoor de oogst steeds kleiner wordt. Om toch voldoende te verdienen, kappen ze regenwoud; daar is de bodem nog wel vruchtbaar. Maar na enkele jaren is ook dit land uitgeput. Een negatieve spiraal waarin koffieboeren steeds dieper wegzakken. Alleen met de juiste hulp en kennis kunnen koffieboeren hun situatie veranderen. Help mee en doneer!

Duurzame koffieproductie

Solidaridad geeft koffieboeren in Zuid-Amerika trainingen om op een duurzame manier meer en betere kwaliteit koffie te produceren. Koffieboerin Luz Aida Martinez: “Dankzij de training van Solidaridad weten we nu hoe we koffie kunnen produceren zonder schade voor het milieu. Want als we water vervuilen en bomen kappen, wat houden we dan over om aan onze kinderen en kleinkinderen door te geven?”

Nu moeten we doorpakken

Onze aanpak maakt de weg vrij voor duurzame koffieproductie, een oplossing die goed is voor mens én milieu. Met jouw steun kunnen we de komende jaren duizenden koffieboeren in Zuid-Amerika trainen én hun de middelen geven om duurzaam koffie te produceren. Zo hoeven zij geen kostbare regenwouden meer te kappen en sparen we het milieu.