Verstuur jouw eerlijke slogan

Zo helpt jouw eerlijke slogan

Alles smaakt lekkerder en ziet er beter uit als het is gemaakt met respect voor mens, milieu en toekomstige generaties. Dat de ‘makers’ – zoals boeren, mijnwerkers en arbeiders – er genoeg aan verdienen om goed te kunnen leven. Daarom roepen we consumenten op om vaker te kiezen voor een duurzame optie.

Samen enthousiasmeren we heel Nederland voor duurzame producten. Doe mee en stuur jouw slogan in!

Vragen over deze wedstrijd

 • Waar moet de slogan aan voldoen?

  Je hebt maximaal 60 karakters de ruimte. Verder moet de slogan verrassend en creatief zijn. Als je kiest voor een specifiek product, vinden we het leuk als je een echt Solidaridad-product kiest: koffie, chocola, fruit, groente, zuivel, palmolie, goud, suiker, kleding, textiel of soja.

 • Wat doet Solidaridad?

  Solidaridad werkt aan een wereld waarin alles wordt gekocht en gemaakt in solidariteit met mens, milieu en toekomstige generaties. Dat doen we op vier manieren:

  1. We werken met boeren, mijnwerkers en arbeiders in ontwikkelingslanden. We geven bijvoorbeeld trainingen in klimaatbestendige landbouw of helpen vrouwelijke mijnwerkers om voor hun rechten op te komen.
  2. We lobbyen voor eerlijke wetten en regels, die ervoor zorgen dat mensen en het milieu beter beschermd worden.
  3. We zorgen ervoor dat bedrijven verantwoord ondernemen.
  4. We roepen consumenten op om duurzame producten te kopen. Als de vraag naar eerlijke en milieuvriendelijke producten groeit, zullen bedrijven ze meer aanbieden.
 • Wat gebeurt er met mijn slogan?

  De winnende slogans staan centraal tijdens een korte campagne van Solidaridad in de zomermaanden van 2021. Je kunt dan jouw slogan terugzien op posters en op rondrijdende billboards. Alle ingezonden slogans mogen gebruikt worden op social media en in andere uitingen van Solidaridad. Zo help je mee om heel Nederland ervan te overtuigen om duurzame producten te kopen. Als je daar toestemming voor geeft, zullen we je op social media taggen als bedenker van de slogan.

 • Wat kan ik winnen?

  De beste slogans krijgen een jaar lang eerlijke chocolade of koffie. Dat betekent iedere maand een pakketje in de bus waar je weken mee vooruit kan. De inzenders van alle slogans op de shortlist krijgen een eenmalig verwenpakket. Als je wint, nemen we contact met je op