Voedseltekort én klimaatcrisis

Solidaridad werkt al jarenlang in moeilijk bereikbare regio’s van Honduras en Guatemala. We werken veel samen met veel kleinschalige boeren en (voedsel-)producenten. Veel van hen zijn hun oogst, en daarmee een belangrijke bron van voedsel voor de hele regio, verloren. Daarom helpt Solidaridad Latijns -Amerika mee aan de directe wederopbouw met klimaatbestendige zaden en waterfilters.

Deze dubbele natuurramp laat zien dat juist kleinschalige boeren – die nog steeds worstelen om een eerlijke prijs voor hun product te krijgen – de directe gevolgen van klimaatverandering moeten ondergaan. Naast directe hulp blijft het belangrijk werken aan eerlijke prijzen en klimaatbestendige landbouw.

Meet-up met ooggetuigen

Op woensdag 24 maart 2021 organiseerde Solidaridad een gratis online meet-up met onze collega’s ter plaatse.

Jose Luis (Guatemala) Jose Guillermo (Honduras) vertelden over hun ontmoeting met de boeren ter plaatste, en hoe Solidaridad kan bijdragen een wederopbouw. Een bijzonder gesprek waarbij vragen over klimaatverandering, de toekomst, maar ook het belang waterfilters, kippen en zaden, werden besproken.

Benieuwd? Kijk de meet-up terug of houdt onze evenementenpagina in de gaten voor een volgende bijeenkomst.

Kon je niet bij de meet-up zijn maar help je graag mee?

Met jouw bijdrage steunen we getroffen boeren in Honduras en Guatemala  om de groeiende voedselcrisis tegen te gaan.

Je donatie wordt besteed aan het zaaien van voedselgewassen zoals maïs en bonen, kippen en kippenhokken en het uitdelen van waterfilters.

Daarnaast blijven we de komende jaren natuurlijk vechten voor een eerlijke inkomen voor boeren in deze regio, zodat zij kunnen anticiperen op de klimaatverandering waarmee zij ieder orkaanseizoen te maken zullen krijgen.