Voedseltekort én klimaatcrisis

Solidaridad werkt al jarenlang in moeilijk bereikbare regio’s van Honduras en Guatemala. We werken veel samen met veel kleinschalige boeren en (voedsel-)producenten. Veel van hen zijn hun oogst, en daarmee een belangrijke bron van voedsel voor de hele regio, verloren. Daarom helpt Solidaridad Midden Amerika mee aan de directe wederopbouw met klimaatbestendige zaden en waterfilters.

Deze dubbele natuurramp laat zien dat juist kleinschalige boeren – die nog steeds worstelen om een eerlijke prijs voor hun product te krijgen – de directe gevolgen van klimaatverandering moeten ondergaan. Naast directe hulp blijft het belangrijk werken aan eerlijke prijzen en klimaatbestendige landbouw.

Wil je meepraten over korte en lange termijn oplossingen voor deze boeren? Of heb je vragen over het wederopbouwproject? Dat kan!

Ontmoet ooggetuigen

Op woensdag 24 maart, om 20.00 ‘s avonds organiseert Solidaridad een gratis online Meet-up met onze collega’s in Honduras en Guatemala.

  • Wil jij altijd al eens onze ‘boots on the ground’ ontmoeten?
  • Heb je prangende vragen over het wederopbouwproject waar je een donatie voor hebt gedaan, of
  • wil je het gesprek aangaan over klimaatverandering en hoe we ons op de toekomst moeten voorbereiden?

Aanmelden is gratis. Onze collega’s Jose Luis (Guatemala) Jose Guillermo (Honduras) vertellen over hun ontmoeting met de boeren ter plaatste, en hoe Solidaridad kan bijdragen een wederopbouw.

Taal: Nederlands en Engels

Meld je aan voor de meet-up

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Niet naar de meet-up maar wel doneren?

Dat kan natuurlijk! Met jouw bijdrage steunen we getroffen boeren in Honduras en Guatemala  om de groeiende voedselcrisis tegen te gaan.

Je donatie wordt besteed aan het zaaien van voedselgewassen zoals maïs en bonen, kippen en kippenhokken en het uitdelen van waterfilters.

Daarnaast blijven we de komende jaren natuurlijk vechten voor een eerlijke inkomen voor boeren in deze regio, zodat zij kunnen anticiperen op de klimaatverandering waarmee zij ieder orkaanseizoen te maken zullen krijgen.