Ruim 90% van alle cacaoboeren leeft in armoede, terwijl er door big chocolate grote winsten worden gemaakt. Maar wat doe je tegen armoede en scheve machtsverhoudingen? Tijdens deze Meet-Up gaat Heske Verburg, directeur van Solidaridad Europa, hierover in gesprek met Lars Gierveld van Kumasi Drinks. En natuurlijk zorgen we ook voor een klein hapje en drankje! Na dit gesprek kan je het bijzondere terrein van de Floriade Expo 2022 verkennen, waar Solidaridad en Kumasi ook een tentoonstelling hebben.

  • Wat: Cacao Meet-Up + bezoek aan Floriade Expo
  • Waar: Almere
  • Wie: Donateurs, supporters en andere fans van Solidaridad
  • Wanneer: 15 mei 2022, van 10:30 uur tot 12:30 uur, daarna de hele dag toegang tot de Floriade
  • Prijs: donateurs 7,50 euro / niet-donateurs 12,50 euro (dit is inclusief een ticket voor de Floriade Expo, t.w.v. 29 euro)

Zien we je daar?

Aanmelden kan via onderstaande button tot en met 8 mei.

Programma

Kumasi Drinks

Lars Gierveld is één van de oprichters van Kumasi Drinks. Kumasi maakt frisdranken van het sappige vruchtvlees van de cacaovrucht. Daar kun je geen chocola van maken, maar wel sap. Normaal gesproken wordt dat weggegooid, maar nu de boeren de bonen en het sap kunnen verkopen, verdienen ze 30% extra per kilogram cacaobonen.

Solidaridad

Heske Verburg is de directeur van Solidaridad Europa. Zij geeft een inkijkje in ons werk in de cacaoketen. Ook legt zij uit hoe je échte impact maakt en waarom bedrijven als Kumasi en samenwerkingen met de boeren aan het begin van de keten essentieel zijn.

Floriade Expo 2022

De Floriade Expo is dé wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de 10 jaar plaatsvindt. Je ontdekt er vele groene oplossingen die onze wereld mooier en duurzamer maken! Solidaridad en Kumasi zijn aanwezig met een mini-expositie in het Ghana paviljoen. Die je na de meet-up kunt bezoeken. Je kaartje is ook geldig voor de rest van de Floriade, én voor 1 ritje in de kabelbaan.

Mini-expositie Solidaridad x Kumasi 

Samen staan we op de Floriade Expo 2022 om aandacht te vragen voor misstanden in de cacaoteelt.  Tijdens uw bezoek aan de Floriade kunt u de mini-expositie bezoeken.

Veelgestelde vragen