Europese ambities Solidaridad verder verwezenlijkt met stichting van kantoor in Duitsland

04 april 2018

Onlangs heeft Solidaridad in Europa een nieuwe mijlpaal bereikt: de officiële stichting van Solidaridad Duitsland. Sinds medio 2017 hebben onze collega’s hard gewerkt aan het oprichten van een kantoor in Freiburg als basis voor de activiteiten van Solidaridad Duitsland. Hiermee positioneert Solidaridad zich verder in de Europese markt en kan de organisatie haar internationale ambities blijven ontwikkelen en uitbreiden.

De bekende skyline van Berlijn, hoofdstad van Duitsland (foto: H. Helmlechner, creative commons licensie)

Op 8 februari 2018 was het zover: de officiële stichting van Solidaridad Duitsland was een feit. Als Solidaridad in Europa kijken we ernaar uit om ons werk in Duitsland verder uit te breiden en in te kunnen zetten richting onze doelstellingen op het gebied van duurzame ontwikkeling in productieketens.

Europese ambities

Solidaridad heeft de ambitie om op Europees niveau een belangrijke samenwerkingspartij te zijn voor diverse partners in de productieketen, waaronder bedrijven en grote donoren. Om ons doel verder na te streven, zijn we medio 2017 begonnen met het gericht uitbreiden van onze activiteiten in Duitsland.

De keuze voor Duitsland was voor Solidaridad logisch: dit land is de grootste economie van Europa, een belangrijke internationale speler op het gebied van landbouw en een belangrijke stem in de EU, waar voor ons relevant beleid wordt gemaakt. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor investeren en samenwerken met bedrijven op het vlak van duurzame economische ontwikkeling en innovatie.