“We importeren nu groene koffiebonen uit Guatemala, die we wekelijks vers branden in onze eigen branderij. Deze koffie is Rainforest Alliance gecertificeerd, dat wil zeggen beter voor mens en milieu.” 

Ingrid Visser – Café Del Mar

koffie

De samenwerking met Café del Mar is een mooi voorbeeld van samenwerking. De initiatiefnemer had een droom: eerlijke koffie van topkwaliteit leveren aan Nederlandse kantoren en horeca . Maar waar te beginnen? Via Solidaridad vond Ingrid de Visser haar weg in het grote aanbod van gecertificeerde koffie.

Per kilo verkochte koffie geeft Café del Mar 75 eurocent aan het werk van Solidaridad en zo gaat het bedrijf verder dan alleen duurzaam inkopen. Want met dat geld steunt het bedrijf projecten in Peru en Mexico waarin Solidaridad kleinschalige, niet gecertificeerde koffieboeren traint in duurzame productie. Dit zorgt voor meer opbrengst per hectare, een hogere kwaliteit koffiebonen, lagere kosten en een betere prijs. De koffieboeren worden steeds professioneler en kunnen hun inkomen zo zelf sterk  verbeteren. Café del Mar is een prachtbedrijf, heerlijke koffie, eerlijk geproduceerd: winst voor iedereen.

“Door het succes van de koffieprojecten werken inmiddels 750 mannen en vrouwen in Guatemala en meer dan 10 in Nederland aan een solidaire koffieketen. Dat mijn bedrijf hier een bijdrage aan kan leveren, is fantastisch. Mijn werk geeft mij hierdoor nog meer voldoening.”