“We importeren groene koffiebonen uit Guatemala en Brazilië die we wekelijks branden in onze branderij. Met de verkoop van onze koffie steunen wij vervolgens weer koffieboeren uit Midden- en Zuid-Amerika. Want dat is waar we voor staan: eerlijke en duurzame handel waar zowel wij als de koffieboeren van genieten. ”

Ingrid de Visser – oprichter Café del Mar

koffie
Café del Mar en Solidaridad zijn een mooi voorbeeld van samenwerking. Ingrid de Visser had een droom: eerlijke koffie van topkwaliteit leveren aan Nederlandse kantoren en horeca. Maar waar te beginnen? Via Solidaridad vond zij haar weg in het grote aanbod van gecertificeerde koffie.

Per kilo verkochte koffie geeft Café del Mar € 0,75 aan het werk van Solidaridad en zo gaat het bedrijf verder dan alleen duurzaam inkopen. Want met dat geld steunt het bedrijf projecten in Peru en Mexico waarin Solidaridad kleinschalige, niet gecertificeerde koffieboeren traint in duurzame productie. Dit zorgt voor meer opbrengst per hectare, een hogere kwaliteit koffiebonen, lagere kosten en een betere prijs. De koffieboeren worden steeds professioneler en kunnen hun inkomen sterk verbeteren. Café del Mar is een prachtbedrijf en heeft heerlijke koffie dat eerlijk wordt geproduceerd: winst voor iedereen!

“Door het succes van de koffieprojecten werken inmiddels 750 koffieboeren en +/- 30 mensen in Nederland aan een solidaire koffieketen. Dat mijn bedrijf hier een bijdrage aan kan leveren, is fantastisch. Mijn werk geeft mij hierdoor nog meer voldoening.”