Privacyverklaring

Solidaridad Europa en Solidaridad Nederland zijn onderdeel van het Solidaridad Network. Deze privacyverklaring is dan ook van toepassing op het verwerken van persoonsgegevens door Solidaridad Europa en Solidaridad Nederland en de door ons beheerde websites/ (online)media. Voor het gebruik van sociale media verwijzen we je naar de privacyverklaring van het betreffende medium.

In deze privacyverklaring willen we je informeren over de verwerking van de persoonsgegevens. Om als Solidaridad ons werk te kunnen doen zijn we afhankelijk van jouw bijdrage. Daarom informeren we je graag over hoe wij omgaan met de persoonsgegevens die we van je krijgen.

Verantwoordelijkheid

Stichting Solidaridad/Solidaridad Europa is de verantwoordelijke in de zin van de AVG. Dit houdt in dat Stichting Solidaridad/Solidaridad Europa de doeleinden en de middelen voor de verwerking zelf bepaalt en dat zij verantwoordelijk is voor de naleving van de wettelijke vereisten.

Wij vinden het van essentieel belang dat de persoonlijke gegevens van onze sympathisanten, relaties en donateurs met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden behandeld en beveiligd. Voorop staat dat wij ons in alle gevallen houden aan de eisen die de AVG stelt.

Op welke manier krijgen we jouw gegevens?

Solidaridad verkrijgt op verschillende manieren jouw persoonsgegevens.
Bijvoorbeeld bij het doen van een gift via jouw bank, onze website of via onze social media. Hierbij wordt je naam, adres, aanhef en rekeningnummer verwerkt. Deze gegevens zijn nodig voor het registreren en verwerken van je donatie.

Ook als je contact met ons opneemt, kunnen jouw persoonsgegevens worden verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je contact opneemt met onze donateursadministratie per e-mail of telefoon, of als je je inschrijft voor onze e-mail nieuwsbrief. In dit geval verwerken wij jouw e-mailadres en jouw naam.
Daarnaast kunnen wij jouw gegevens verwerken die jij online met ons deelt bijvoorbeeld via onze social media. Hierdoor kunnen wij je gerichte en relevante informatie aanbieden via bijvoorbeeld advertenties en gerichte marketingactiviteiten.

Hoe gaan we om met jouw persoonsgegevens?

Solidaridad gaat vertrouwelijk om met jouw persoonsgegevens. Wij zorgen voor passende technische en organisatorische maatregelen, zodat jouw persoonsgegevens worden beschermd.

Waarom verwerken we je persoonsgegevens?

Solidaridad verwerkt persoonsgegevens om haar missie te kunnen realiseren.

Daarom gebruikt Solidaridad jouw persoonsgegevens om:
- Een gift te kunnen verwerken en beheren.

- Onze financiële administratie te kunnen beheren en daarbij te kunnen voldoen aan onze wettelijke financiële en fiscale verplichtingen.
- Je te informeren over onze projecten, campagnes, actualiteiten en onderzoeken via e-mail, sociale media en post (indien je ons via de betreffende media volgt).
- Bij te houden wat je voorkeuren zijn met betrekking tot welke informatie je van ons wil ontvangen.

-  Onderzoek te kunnen uitvoeren, zodat we onze communicatie en werk meer kunnen afstemmen op jouw wensen en behoeften.

- Eventuele conflicten of geschillen met je te kunnen behandelen.
- Web-statistieken te kunnen bijhouden en het door jou delen van berichten via social media te kunnen ondersteunen.

- Wanneer je bij ons solliciteert worden je persoonsgegevens verwerkt ten behoeve van de sollicitatieprocedure. Deze persoonsgegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Welke gegevens verzamelt Solidaridad van mij?

Solidaridad verzamelt verschillende persoonsgegevens, dit zijn:

- NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats);
- bankrekeningnummer (IBAN);
- telefoonnummer;
- geboortedatum;
- aanhef
- e-mailadres;
- interactiegegevens (bijvoorbeeld, cookies op onze website die jouw gebruikerservaring verbeteren of informatie die wordt ontvangen wanneer je contact opneemt met ons. Er wordt bijvoorbeeld een notitie van het gesprek opgeslagen).

Solidaridad verzamelt (persoons)gegevens direct bij jou, maar in soms voorkomende gevallen ontvangt Solidaridad ook persoonsgegevens via derden voor zover dat in overeenstemming is met de wet. In dat geval worden we verantwoordelijk voor jouw gegevens en zorgen we voor adequate bescherming en gebruik van deze gegevens.


Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

Solidaridad bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan nodig. Ons streven is om persoonsgegevens te vernietigen zodra we deze niet meer nodig hebben om onze doelen te realiseren. Wij maken jouw gegevens onbruikbaar door ze te encrypten, te anonimiseren, of door ze te verwijderen. Sommige gegevens worden bewaard omdat het op grond van een financiële en/of fiscale verplichting nodig is. In dat geval worden je gegevens maximaal zeven jaar bewaard.

Gegevens delen met derden

Solidaridad verkoopt je persoonsgegevens nooit aan derde partijen. Wel kunnen wij jouw persoonsgegevens tijdelijk delen met een partner die op verzoek van ons diensten verricht, zoals bijvoorbeeld een onderzoeksbureau of een callcenter. Daarnaast maken we in bepaalde gevallen gebruik van IT-systemen van leveranciers, waarbij het mogelijk is dat de leverancier ook toegang heeft tot het systeem waarop je persoonsgegevens worden verwerkt. In alle gevallen zorgen wij ervoor dat deze derde partijen voldoen aan goede waarborgen op het gebied van privacy en beveiliging door met hen dataverwerkingsovereenkomsten af te sluiten. Hierin staat hoe jouw privacy beschermd en geborgd wordt.
 

Jouw gegevens inzien, aanpassen of verwijderen


Onder de AVG heb je een aantal rechten met betrekking tot jouw persoonlijke gegevens:

- Je kan de informatie die we van jou hebben opvragen, corrigeren of (laten) verwijderen.

- Je kan aangeven waar we jouw informatie wel en niet voor mogen gebruiken.

- Je mag ons vragen jouw persoonsgegevens over te dragen naar een andere organisatie.

Wanneer je van deze mogelijkheden gebruik wil maken, vragen we je om identificatie middels een legitimatiebewijs. Daarom kan je wijzigingen alleen doorgeven via post of e-mail. 

Je kan voor bovenstaande opties contact opnemen met onze donateursadministratie info@solidaridad.nl, via +31 (0)30 272 0313 of per post via:


Solidaridad

't Goylaan 15

3525 AA Utrecht

Waar kan je terecht met vragen, klachten of opmerkingen?

Heb je vragen, opmerkingen of klachten? Je kunt Solidaridad bereiken via:
Stichting Solidaridad/Solidaridad Europa
E: privacy@solidaridadnetwork.org

T: +31 (0)30 272 0313

Onze Data Bescherming Medewerker is Bob Boot.

Mocht je het niet eens zijn met de manier hoe wij omgaan met jouw klacht dan kan je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen in onze privacyverklaring

Solidaridad behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in onze privacyverklaring. Controleer daarom regelmatig deze pagina voor mogelijke wijzigingen.

Versie: 23 mei 2018