Resultaten in 2017

Een aantal hoogtepunten uit onze wereldwijde resultaten 2017. 

Cotton Ranking 2017: Topmerken doen nog weinig met duurzaam katoen

IKEA, Tchibo, C&A, M&S en H&M komen het beste uit de bus bij de inkoop van duurzaam katoen. Dat blijkt uit de Sustainable Cotton Ranking 2017 van Pesticide Action Network (PAN) UK, Solidaridad en het Wereld Natuur Fonds. Helaas boekte de rest van de topmerken weinig vooruitgang. De Cotton Ranking onderzocht in 2017 inkoop, beleid en transparantie van de 75 grootste bedrijven. 44 bedrijven doen nog (bijna) niets met duurzaam katoen.

Lees meer over Cotton Ranking 2017

’s Werelds eerste koffiebar zonder koffie

Koffiecampagne: een wereld zonder koffie

November en december 2017 stonden bij Solidaridad volop in het teken van onze koffiecampagne, waarmee we aandacht vroegen voor wereldwijde problemen in de koffieteelt en handel. Op 1 december was het ook zover: in Amsterdam was de Geen Koffiebar geopend. Je kon hier alles krijgen: sapjes, yoghurt of tosti’s, maar geen koffie. Solidaridad bereidde zo de Nederlandse koffiedrinkers voor op een wereld zonder koffie. 

Lees meer over onze koffiecampagne

Eerste inspiratiemiddag voor fans van Solidaridad

Donateursdag 2017

Wat doet een palmolie-expert? En wat is de impact van het werk van Solidaridad? Daarover lieten zo’n 40 fans en donateurs zich informeren op de eerste Solidaridad inspiratiemiddag. Het hoogtepunt van de dag was de preview en toelichting van onze film Engel in het Suikerriet. Daarnaast spraken Heske Verburg, directeur Solidaridad Europa, en Netwerk-directeur Nico Roozen het publiek toe.

Lees hier over dit event

 

Schoner water in rivier de Ganges

De Ganges is een van de meest vervuilde rivieren op aarde. Dit komt onder meer doordat leerlooierijen hun afvalwater in de rivier lozen. Erg schadelijk voor mens en milieu rondom de rivier. Solidaridad startte samen met vertegenwoordigers van leerlooierijen, de overheid en chemiebedrijf Stahl een 5-jarig project voor betere waterkwaliteit.

Lees meer over dit project

 

Grootste programma voor palmoliecertificering in Ivoorkust

Duurzame palmolie wordt de norm in Ivoorkust. Solidaridad lanceerde daar het grootste palmolie-certificeringsprogramma ooit, samen met de RSPO – de wereldcertificeringsinstantie voor duurzame palmolie. In een 3-jarig project trainen we 5.000 kleinschalige boeren in duurzame bedrijfsvoering.

Lees meer over dit programma

Steun het werk van Solidaridad

Met jouw donatie kunnen wij investeren in een duurzame wereld.

Doneer