Schenken

Wil je meer schenken zonder dat het je meer kost?

Van elke euro die je ons schenkt kun je maximaal de helft (afhankelijk van jouw belastingtarief) terug krijgen van de Belastingdienst. Dit kan als je periodiek gaat schenken aan Solidaridad. Hierbij spreken jij en Solidaridad af dat je gedurende vijf jaar (of langer) een vast bedrag doneert. Voorheen moest dit door middel van een notariële akte en met tussenkomst van een notaris vastgelegd worden maar sinds 1 januari 2014 is dit een stuk eenvoudiger. Je hoeft nu alleen de schenkingsovereenkomst met ons in te vullen.

Zo gemakkelijk is het:

  • Download het schenkingsformulier  en print hem uit*. 
  • Vul de schenkingsovereenkomst volledig in en stuur deze, samen met een kopie van jouw legitimatiebewijs, naar Solidaridad
  • Solidaridad vult de gegevens verder aan en je ontvang binnen enkele weken een volledig ingevulde en door ons getekende overeenkomst van ons retour. Deze dien je zelf dan nog te ondertekenen in verband met de rechtsgeldigheid.

Als je besluit Solidaridad te steunen door middel van een schenkingsovereenkomst en het belastingvoordeel aan ons doorgeeft kun je dus tot bijna twee keer zoveel schenken zonder dat het je netto meer kost. Hiermee kunnen wij meer lange termijn plannen maken om de overgang naar een duurzame economie te realiseren, waarin iedereen - man of vrouw, arm of rijk - een bijdrage kan leveren.

*Lukt het downloaden niet? Dan kun je ons ook bellen (op nummer 030-2720313) of mailen (info@solidaridad.nl) en dan sturen we je de overeenkomst per post toe.