Wie hard werkt, moet voldoende verdienen om eten, medicijnen en schoolgeld te betalen. Nu krijgen textielarbeiders veel te weinig. Dat moet anders. Teken nu!

Zo helpt dit initiatief

Al jaren beloven kledingmerken om textielarbeiders beter te betalen. Maar er gebeurt veel te weinig. Er is wetgeving nodig om die álle bedrijven te verplichten hun fabrieken in staat te stellen arbeiders een leefbaar loon te betalen.

Met 1 miljoen handtekeningen van mensen in heel Europa, zetten we deze wetgeving op de agenda bij de Europese commissie. Teken nu en deel dit Burgerinitiatief met iedereen die kleren draagt! ✊ 

Zo werkt het ⬇

Textielarbeiders in Ethiopië

Solidaridad werkt in Ethiopië aan het verduurzamen van de textielproductie. Managers leren hoe ze beter om kunnen gaan met water, energie en chemicaliën. Textielarbeiders volgen trainingen over arbeidsrechten en persoonlijk leiderschap. Zo verbetert de situatie in de fabrieken die deelnemen aan dit programma dat wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Maar: de lonen zijn ook in deze fabrieken veelal laag en daar kan het project weinig aan veranderen. Daarvoor is wetgeving nodig. Teken daarom nu Europees Burgerinitiatief en spreek je uit voor wetgeving.