Hoedjes ruilen: leuk en #modebewust

Op dinsdag 11 september, een week voor Prinsjesdag, organiseert Solidaridad het hoedjes-ruilen event voor alle vrouwelijke kamerleden en bewindslieden. Het event vindt plaats tussen 16:30 en 18:30 op een van de mooiste locaties in Den Haag: het Mauritshuis!

De bijeenkomst krijgt verdieping met een talkshow over de uitdagingen in de wereld van textiel en mode met vertegenwoordigers uit de politiek, bedrijfsleven, modewereld en journalistiek. 

Mode en branding expert Willa Stoutenbeek zal een gesprek leiden over kansen en bedreigingen voor duurzame kledingproductie met onder andere kamerlid Isabelle Diks, style profiler Ellie Uyttenbroek, de inkoop directeur van Zeeman Wilma Veldman, journalist van de Correspondent Emy Demkes en Heske Verburg, Directeur van Solidaridad.

Heb je interesse in een hoedje tentoongesteld op deze pagina? Laat ons weten door een mail te sturen naar: hoedjesruil@solidaridad.nl 

GroenLinks politica Isabelle Diks doet mee

Tweede-kamerlid Isabelle Diks omarmt het initiatief en heeft er zin in: “Veel hoeden liggen na Prinsjesdag ergens te verstoffen. Dat is jammer, want kleding en hoeden ruilen is leuk en modebewust. Daarom deze oproep aan mijn vrouwelijke collega’s in de politiek: Ruil een hoedje op de tweede dinsdag van september.” 

Liesbeth van Tongeren

Liesbeth van Tongeren is wethouder en lid van GroenLinks. Zij heeft een aantal mooie hoedjes in de aanbieding voor a.s. Prinsjesdag!

Suzanne Kröger

Tweede Kamerlid Suzanne Kröger (GroenLinks) biedt dit hoedje aan voor de ruil!

 

 

 

Liesbeth van Tongeren

Deze hoedjes heeft Liesbeth van Tongeren ook in de aanbieding!

 

 

 

Liesbeth van Tongeren

Deze hoedjes van Liesbeth van Tongeren zijn ook beschikbaar voor de Hoedjesruil!

 

Carla Dik-Faber

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) biedt ook haar hoedje aan! 

 

 

 

 

 

  • Word jij ook #modebewust met ons?

    Dit initiatief is ontstaan vanuit onze recente #Modebewust campagne waarin wij aandacht hebben gevraagd voor de uitdagingen in te textielindustrie en tips en tricks hebben verzameld over duurzaam shopgedrag en omgaan met kleding.

    Dit kan bijvoorbeeld heel makkelijk door het ruilen, repareren en recyclen van je kleding. Deze hoedjesruilen actie past daar dus perfect bij.