Annemarie wil rechtvaardigheid

Annemarie van Wijngaarden besloot om Solidaridad op te nemen in haar testament. Ze is al jaren donateur van Solidaridad. Want rechtvaardigheid en zorg voor het milieu zijn voor haar belangrijke kernwaarden.

Die combinatie in het werk van Solidaridad spreekt Annemarie aan. “Solidaridad geeft mensen een stem en helpt hen om voor zichzelf op te komen. Daarnaast is er aandacht voor economische ontwikkeling, zonder mens en milieu uit het oog te verliezen.”

“Ik wil rechtvaardigheid voor gemeenschappen die lijden onder de gevolgen van klimaatverandering zonder dat zij daar veroorzaker van zijn.”

Annemarie van Wijngaarden

Annemarie vindt het belangrijk dat iedereen op aarde een gelijkwaardig aandeel heeft in natuurlijke hulpbronnen zoals water, land en grondstoffen. “Ik wil rechtvaardigheid voor gemeenschappen die lijden onder de gevolgen van klimaatverandering zonder dat zij daar veroorzaker van zijn”, legt ze uit. “Met mijn legaat aan Solidaridad wil ik iets doen aan meer harmonie tussen mens en aarde en meer rechtvaardigheid in onze wereld, voor toekomstige generaties. Dat voelt goed.”

Dankzij betrokken mensen zoals Annemarie, komen we steeds een stapje dichterbij een eerlijke en duurzame wereld. Zonder donaties kunnen wij ons werk simpelweg niet doen.

Overweegt u ook om Solidaridad op te nemen in uw testament en uw idealen te laten voortleven? Neem dan de volgende stap die bij u past.

Een beknopte brochure met de belangrijkste informatie, digitaal of per post, voor op de keukentafel.

Een afspraak via de telefoon, bij ons op kantoor of bij u thuis om de tijd te nemen en alle mogelijkheden te bespreken.

Elke twee weken een email ter inspiratie om u te oriënteren. Stopt automatisch.

Vincent laat na voor de mensheid

Vincent Vrolijk is 58 jaar en woont in Heiloo. Zijn leven lang zet hij zich al in voor een duurzame wereld. Ook als hij er zelf niet meer is wil hij dat blijven doen. Laat u inspireren door het verhaal van Vincent Vrolijk die “nalaat voor de mensheid” in onderstaande video.

“Een gezonde planeet is niet alleen een mooie nalatenschap voor mijn stiefkinderen, maar voor alle kinderen op de wereld.”

Vincent Vrolijk

Lees verder over nalaten

Laat uw idealen voort leven

Met nalaten aan een goed doel kunt u uw idealen laten voortleven! Solidaridad is deelnemer van de landelijke campagne Toegift.nl, die het publiek informeert over nalaten aan goede doelen. Samen met andere organisaties brengen wij dit onderwerp zo op een positieve manier onder de aandacht.

Toegift inspireert en informeert u over de mogelijkheden en helpt u het bespreekbaar te maken met uw naasten. Zo helpen we u bouwen aan een betere wereld voor volgende generaties.