Nalaten & Schenken

 • Nalaten

  Wat wil ik nalaten? De wereldbevolking groeit. De middenklasse groeit. De vraag naar producten groeit. Onze droom is om deze groei duurzaam te maken, met respect voor mens én milieu. Is dit ook jouw droom?

  Dan kun je ervoor kiezen om Solidaridad tot erfgenaam te benoemen, of een legaat op te nemen in jouw testament. Wij zullen jouw bijzondere donatie gebruiken om ons te blijven inzetten voor jouw en onze idealen.

  Lees meer over nalaten

 • Schenken

  Jouw bijdrage betekent veel voor ons. Elke donatie brengt ons dichterbij ons doel: het realiseren van een eerlijke en duurzame handel. Het is daarom goed nieuws dat schenken nu nog eenvoudiger kan. Sinds 1 januari 2014 is het mogelijk om periodiek te schenken zonder tussenkomst van de notaris.

  Lees meer over schenken

Kom in actie

 • Wil je de uitbuiting van arbeiders, boeren en mijnwerkers tegengaan? Kom dan in actie! Samen kunnen wij het verschil maken. Steun de activiteiten van Solidaridad op jouw eigen manier.

  Dit kan een sponsorloop van een individuele hardloper zijn, maar ook een schoolklas die heitjes voor karweitjes uitvoert. Alle hulp is welkom!

  Doe mee!

Kerkenactie

 • Hoewel Solidaridad geen formele banden meer heeft met de kerk, is de steun vanuit de kerken nog steeds van groot belang voor de organisatie. Door deze steun kunnen nieuwe projecten gestart worden en bovendien sterkt het ons om te weten dat er nog altijd veel draagvlak is voor het werk dat we doen.

  Wij doen daarom ons uiterste best om kerken die in de Advent periode aandacht willen besteden aan het werk van Solidaridad, te ondersteunen met informatie en materialen. Elk jaar kiezen we een thema waar in de maand december speciale aandacht voor gevraagd wordt. Rondom dit thema worden materialen beschikbaar gesteld waarmee een viering kan worden gevuld.

  Thema Advent periode 2016 - Suiker: zoete belofte, bittere bijsmaak

  Bijna iedereen houdt van suiker. Een lekker stuk taart of een koekje: alleen al de gedachte eraan maakt ons blij. Helaas heeft de productie van deze zoete belofte vaak een bittere bijsmaak. Door de loodzware arbeidsomstandigheden van suikerrietkappers is chronisch nierfalen een ware epidemie in Midden-Amerika, die elke dag levens eist. Als suikerriet op een duurzame manier wordt geproduceerd, kan de opbrengst de levens van duizenden mensen in El Salvador verbeteren. Suiker zou voor niemand een bittere bijsmaak moeten hebben! Helpt u mee?

  Help mee