Het is Black Friday-week en dat betekent enorme kortingen op kleding. Tegelijkertijd krijgen veel textielarbeiders te weinig betaald om medicijnen, goed voedsel en huur te betalen. Bizar! Daarom gaan we in de Black Friday week (22 t/m 27 november) zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen voor de Good Clothes Fair Pay petitie. Dat doen we vanuit de Signastore. We hebben jou nodig om hier een succes van te maken!Prefer English? Click here.

Dit is de Signastore

Teveel mensen denken dat één handtekening weinig verschil maakt. In de Signastore laten we zien dat dat niet klopt. We nodigen mensen uit om hun handtekening te zetten. Niet alleen online, maar ook fysiek met stiften of spuitbussen op de muren, meubels, vloer of plafond in de Signastore.

We beginnen de Black Friday week met een spierwitte kamer en eindigen met een ruimte vol kleur en steun aan de mensen die onze kleding maken.

Bekende kunstenaar Janisdeman zette tijdens de officiële opening de eerste handtekening. Het kunstwerk op de gevel is door hem geschilderd. Iedereen die langs het pand komt, zal zien dat het tijd is voor een kleurrijke actie!

Kom langs en teken mee!

De Signastore is te vinden op Voor Clarenburg 6 in Utrecht van 23 t/m 27 november. We zijn open tussen 12:00 en 17:30 uur, en extra lang op koopavond (donderdag) en Black Friday.

Openingstijden

Dinsdag 22 november | Officiële opening om 16:00
Woensdag 23 november | 10:30 – 17:30 uur
Donderdag 24 november | 12:00 – 20:30 uur – Filmscreening i.s.m. Fashion Revolution
Vrijdag 25 november (Black Friday) | 10:00 – 20:30 uur
Zaterdag 26 november | 11:00 – 17:30 uur
Zondag 27 november | 12:00 – 17:30 uur

Je hoeft je niet aan te melden, kom gewoon langs. En neem uiteraard al je vrienden, familie en buren mee. Hoe meer steun voor de petitie, hoe meer we kunnen betekenen voor textielarbeiders.

Over Good Clothes Fair Pay

Wereldwijd werken er miljoenen mensen in de kleding-, textiel- en schoenenproductie. De grote meerderheid krijgt niet genoeg betaald om in hun basisbehoeften te voorzien. Dat kan zo niet langer. Daarom is de campagne Good Clothes Fair Pay opgezet, een Europees Burgerinitiatief voor leefbaar loon in de toeleveringsketen van kleding. Wij willen dat er wetgeving komt die bijdraagt aan een eerlijk loon voor makers in de wereldwijde kledingindustrie. De campagne is een initiatief van onder andere Fashion Revolution, ASN Bank en Solidaridad. Je leest er hier meer over.

Kun je niet langskomen? Teken online!

Kun je niet naar de Signastore komen, maar wil je wel jouw steun aan textielarbeiders wereldwijd laten zien? Teken en deel de Good Clothes, Fair Pay petitie online!