Wat doet de Algemeen Directeur?

Als Algemeen Directeur vervult Andre de Freitas een sleutelrol bij het sturen van de strategische richting van het hele Solidaridad Network. Met ons wereldwijde werk hebben we zeven regionale centra verspreid over Afrika, Noord Amerika, Zuid Amerika, Azië en Europa. Deze netwerkstructuur zorgt ervoor dat regionale Solidaridad teams samen met hun eigen partners werken aan de programma’s en rapportages. De Algemeen Directeur zorgt ervoor dat het hele netwerk de ondersteuning krijgt die nodig is om de taken en programma’s goed uit te voeren. Kortom: hij leidt onze wereldwijde missie voor duurzame verandering!

Wie is Andre de Freitas?

Met zijn achtergrond in bosbouw, passie voor duurzaamheid en uitgebreide internationale ervaring heeft Andre diepgaand begrip van wereldwijde uitdagingen en een breed perspectief op effectieve duurzaamheidsoplossingen. Zijn klantgerichte benadering sluit perfect aan bij de waarden van onze organisatie.

In zijn eigen woorden deelt Andre zijn enthousiasme om zich bij ons aan te sluiten: “Solidaridad is een unieke organisatie, die werkt aan het verbeteren van de omstandigheden van kleine boeren en arbeiders over de hele wereld en tegelijkertijd de meest urgente milieu-uitdagingen van onze tijd aanpakt. Ik bewonder al langer Solidaridad’s pragmatische aanpak, innovatieve geest en oprechte inzet om een verschil te maken. Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van het Solidaridad team en sta te popelen om samen te werken met zo’n getalenteerde groep mensen.”

“Solidaridad is een unieke organisatie, die werkt aan het verbeteren van de omstandigheden van kleine boeren en arbeiders over de hele wereld en tegelijkertijd de meest urgente milieu-uitdagingen van onze tijd aanpakt.”

– Andre de Freitas, algemeen directeur Solidaridad 

Jeroen Douglas tijdens zijn formele afscheid bij Solidaridad Indonesië

Bedankt Jeroen Douglas

Andre neemt het stokje over van Jeroen Douglas. We maken ook graag van deze gelegenheid gebruik om onze dankbaarheid uit te spreken naar Jeroen. Hij vervulde van 2019 tot 2023 de cruciale rol van Algemeen Directeur binnen Solidaridad en was al sinds 1993 in diverse functies betrokken bij de organisatie. Als directeur wist hij goed de balans te vinden tussen continuïteit en innovatie.

Door zijn lange geschiedenis bij Solidaridad kon hij de soms ingewikkelde dynamiek van de internationale netwerkorganisatie die we zijn doorgronden. Ook zorgde zijn continue streven naar verbetering en verandering ervoor dat Solidaridad voortdurend in beweging bleef. Jeroen’s enthousiasme en toewijding voor het uitvoeren van nieuwe ideeën waren ongeëvenaard en aanstekelijk, en motiveerden de medewerkers om een stapje extra te zetten.

Met de benoeming van Andre de Freitas kijken we vol vertrouwen naar het nieuwe hoofdstuk voor Solidaridad. We zijn vastbesloten om ons werk voort te zetten en onze impact verder te vergroten onder leiding van de nieuwe Algemeen Directeur. Samen met onze partners en supporters werken we aan een wereld waarin alles wordt gemaakt en gekocht in solidariteit met mens, milieu en toekomstige generaties.