Zo is in Bangladesh is gewerkt aan het bevorderen van de brandveiligheid en andere veiligheidsrisico’s in textielfabrieken die leveren aan het Deense modebedrijf BESTSELLER. Er zijn workshops gehouden om personeel te trainen om goed voorbereid te zijn op noodsituaties en is onderzoek gedaan naar veiligheidsrisico’s en hierop zijn vervolgstappen gedefinieerd.

Opleiding in Bangalore

In de regio Bangalore in India draagt Solidaridad bij aan een opleidingsproject voor werknemers van textielfabrieken. Samen met o.a. H&M heeft Solidaridad video’s met bijbehorende materialen ontwikkeld. In deze video’s wordt op aansprekende en duidelijke manier aan de werknemers uitgelegd wat hun rechten en verantwoordelijkheden zijn. In 2013 deden 22 fabrieken met 96 fabriekseenheden mee aan dit project. Er zijn nu meer dan 70.000 werknemers in deze fabrieken getraind op diverse thema’s.

Samenwerking ASN Bank

Bangladesh kent een sterk dalende grondwaterspiegel rondom de hoofdstad Dhaka en een sterke vervuiling van het oppervlaktewater. De textielindustrie is na de leerindustrie de grootste watervervuiler. Solidaridad maakt onderdeel uit van een samenwerkingsverband dat werkt aan oplossingen voor deze problematiek. In aanvulling hierop traint Solidaridad met steun van ASN Bank lokale consultants en worden basistrainingen over de waterproblematiek en waterzuivering verzorgd voor 34 textielververijen.

Met de steun van ASN Bank kan Solidaridad haar werk blijven doen om zo het verschil te maken voor verbetering van arbeids- en milieuomstandigheden.