Eendaags BitterSweet restaurant
Op 7 november opende het BitterSweet desserts-only restaurant zijn deuren. De kaarten waren waren razendsnel verkocht. En niet voor niets, chefkok Max Ferrari Scanarotti heeft een luxe viergangenmenu ontwikkeld speciaal voor dit evenement. Het eten is ook een ervaring, want via een reis langs de zintuigen komen de gasten in aanraking met verhalen van boeren.
Zo is cacaoboer Hayford Duodo virtueel aanwezig en hij vertelt over de uitdagingen. ‘We hebben alleen de regen om onze plantages te besproeien, en die regen is nu onvoorspelbaar geworden. We hebben erg veel last van de gevolgen van klimaatverandering.’
Wel heeft hij ook ervaring met het doorvoeren van oplossingen. ‘We gebruiken niet langer de slash and burn methode. We kiezen nu voor het verspreiden van organisch materiaal over de bodem. Dat zorgt ervoor dat de bodem vochtiger blijft en we hoeven de grond minder intenstief te bewerken. Het geeft zulke goede resultaten dat sommigen die de hoop hadden opgegeven, toch weer als boer aan de slag zijn gegaan.’
Bekijk de terugblik
Circulair koken en duurzame ingrediënten
Solidaridad werkt samen met restaurant Circl bij deze campagne. Het restaurant werkt zo circulair mogelijk en chefkok Max Scanarotti houdt ervan om binnen dit kader heerlijk eten te serveren. ‘Ik ben me in de loop der tijd steeds bewuster geworden van de impact die ons gedrag heeft op onze planeet. Toen ik in een restaurant ging werken waar ze alleen natuurlijke wijn en seizoensproducten gebruikten, raakte ik geïnspireerd om zowel professioneel gezien als privé een omslag te maken. Toen ik vervolgens deze mooie kans kreeg bij Circl heeft dat zich verder verdiept.’
BitterSweet Magazine
In het BitterSweet-restaurant worden gerechten geserveerd die hier speciaal voor zijn ontwikkeld. De recepten hiervoor vind je in het BitterSweet Kookmagazine. Leuk om voor de feestdagen met eerlijke ingrediënten te koken! In dit magazine vind je daarnaast:
- Tips van Max om zelf circulair te koken
- Shoptips voor de meest duurzame chocolade, koffie en andere ingrediënten
- Een winactie voor een jaar gratis koffie, chocolade of thee
- En nog veel meer.
Je kunt het online magazine nog bestellen.