Bitterzoete gerechten

In dit toetjesrestaurant word je verrast met een bijzonder 4-gangen desserts-only menu. Achter veel ingrediënten in zoete gerechten schuilt vaak een bitter verhaal over gevaarlijke klimaatverandering, kinderarbeid en uitbuiting. Veel kleinschalige boeren die deze ingrediënten produceren leven in armoede, terwijl grote bedrijven in de keten er vandoor gaan met de winst. Dat moet anders! Daarom vraagt Solidaridad met BitterSweet aandacht voor de bittere verhalen én mogelijke oplossingen. Het restaurant opent bij CIRCL in Amsterdam. LET OP, de kaartjes voor het restaurant zijn helaas uitverkocht!

Wie, wat, waar

Wat: Pop-up toetjesrestaurant BitterSweet
Waar: CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam
Wanneer: maandag 7 november
Tijd
: Lunch van 12:00 tot 14:00 uur of diner van 17:30 tot 19:30 uur

 

Win gratis kaartjes

We verloten 4 kaartjes voor de lunch en 4 voor het diner. Hiermee heb je de kans om gratis in het BitterSweet restaurant aan te schuiven. Kans maken? Meld je dan hieronder aan! Winnaars worden eind oktober bekend gemaakt.

LET OP: De winactie is gesloten. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden.

Op het menu

Circulaire chef Max Ferrari Scanarotti stelde een speciaal 4-gangen desserts-only voor het BitterSweet restaurant samen. In dit menu ligt de focus op ingrediënten uit landen met een tropisch klimaat, zoals chocolade, banaan, koffie en thee. In die landen spelen andere problemen en regels dan in Nederland. Boeren en arbeiders worden in de productie en handel niet altijd eerlijk behandeld en het milieu lijdt vaak schade. In dit luxe toetjesmenu staat per gang één ingrediënt centraal.

Op een bijzondere manier ontdek je al etend welk bittere verhalen er mogelijk achter jouw eten schuilen. En natuurlijk ook wat jij eraan kunt doen om hier verandering in te brengen!

Foto: Restaurant CIRCL

Waarom dit restaurant?

De heerlijkste ingrediënten, zoals cacao, koffie en bananen, worden geteeld door kleinschalige boeren in tropische landen. Maar hoewel we dagelijks hun producten eten of drinken, horen we hun verhalen veel minder vaak.

Solidaridad heeft in 2022 een onderzoek gedaan en veel geleerd over hoe kleinschalige boeren zelf naar hun leven kijken en hoe ze klimaatverandering ervaren. In het BitterSweet restaurant proef je de heerlijkste gerechten, en kom je op innovatieve manier in aanraking met zowel de bittere als de zoete verhalen achter de ingrediënten.