Drie redenen voor duurzame koffie

05 oktober 2018

In het kader van de Internationale Dag van Koffie op 1 oktober, vroegen we aan drie collega’s bij Solidaridad waarom zij duurzame koffie belangrijk vinden: Heske Verburg, Stijn van Geel en Andrea Olivar. Bij Solidaridad hebben we immers een lange geschiedenis en een sterke band met koffie. Deze week staat de Internationale Koffiedag bij ons daarom (extra) in de schijnwerpers.

Andrea Olivar is internationale programmacoördinator koffie bij Solidaridad. In de onderstaande vlog deelt Andrea drie redenen waarom zij graag duurzame koffie drinkt:

Urgentie voor duurzame oplossingen

Andrea is van oorsprong Colombiaanse. Colombia is een van de grootste producenten van arabica koffiebonen ter wereld. Andrea zelf is een echte kenner van de koffiesector; afgelopen juli schreef ze een opinie-artikel hierover, gebaseerd op haar jarenlange ervaring. Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd in het vaktijdschrift Daily Coffee News.

In haar opinie-artikel pleitte Andrea o.a. voor meer urgentie om nieuwe oplossingen te vinden voor meer duurzaamheid in de koffie-industrie, een sector die geteisterd wordt door vele uitdagingen. Hoe zorgen we ervoor dat koffie een door en door duurzame industrie wordt?

Deze uitdagingen in de koffiesector werden eerder dit jaar duidelijk aan het licht gebracht in de Koffiebarometer 2018, een kritisch rapport waar Solidaridad aan mee heeft gewerkt.

Lees meer over onze internationale koffieprogramma’s.