Deze actie is geïnspireerd op de actie van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan. Hij plakte bananen met duct tape op de muur en verdiende hier zo’n 100.000 euro per kunstwerk mee (!). Helaas kunnen bananenarbeiders alleen maar dromen van dat soort bedragen. Wij roepen op om te kiezen voor FairTrade bananen, zoals die van Agrofair. Onze bananenposters blijven een week hangen.

Eerlijkste slogan van Nederland

Alles smaakt lekkerder en ziet er beter uit als het is gemaakt met respect voor mens, milieu en toekomstige generaties. Dat maken we duidelijk met allerlei creatieve slogans. Zoals ‘van eerlijke chocolade mag je 2x zoveel’ en ‘geef een duurzaam moederdagcadeau, dan houdt je moeder meer van je’. Je vindt deze slogans op onze posters, website, social media en tasjes van Solidaridad. Met de Eerlijkste slogan van Nederland verzamelen we nog meer van deze slogans.

De slogans gebruiken we om heel Nederland op te roepen voor eerlijke producten te kiezen. Zo kunnen deelnemers eraan bijdragen dat consumenten vaker duurzame keuzes maken in de winkel. De inzenders van de beste slogans, winnen een jaar lang eerlijke chocolade of koffie.

Poster gezien?

Heb je een poster gezien in het echt? Dan vinden we het hartstikke leuk als je ons een foto stuurt. Bijvoorbeeld via een Direct Message op Instagram of Facebook. Of stuur een e-mail naar info@solidaridadnetwork.org

Zie je ergens iets wat niet de bedoeling is, zoals een bananenschil in de berm bij een poster? Laat het ons dan vooral weten. Wij fietsen regelmatig langs om de posters te controlen, maar het kan zijn dat we iets over het hoofd zien.