Goed Goud verkrijgbaar bij 40 Nederlandse goudsmeden & juweliers

15 april 2015

Op 19 januari 2015 kwamen goudsmeden en handelaren in Utrecht bij elkaar om te praten over goed goud; goud dat niet alleen glans heeft voor de klant, maar ook voor de mijnwerkers in ontwikkelingslanden. Want daar gaat het nog vaak mis: mijnbouw veroorzaakt milieuvervuiling, mensen werken op onveilige wijze en krijgen een te lage prijs. Dat kan anders!

Samenwerking Solidaridad & Fairtrade

Tijdens de informatiesessie vertelden Solidaridad en Fairtrade hoe zij mijnwerkers steunen door middel van training en certificering, bijvoorbeeld in Oost Afrika. Goudsmeden kregen uitleg over de nieuwe, gratis goudsmid registratietool van Fairtrade en gingen het gesprek met elkaar aan over het hoe en waarom van duurzaam goud.

Ervaring delen met deelnemers

Nadine Kieft, Sanne de Vries en Astrid Hut, drie goudsmeden die al met gecertificeerd goud werken, deelden hun ervaring met de deelnemers. Met een mooi resultaat: tien nieuwe goudsmeden meldden zich aan op www.fairgold.org. Zij kunnen nu aan hun klanten sieraden Fairtrade goud aanbieden. Max Havelaar ondersteunt met communicatiematerialen, zoals posters of banners voor de website.

Hoe wordt Goed Goud gewonnen?

Bekijk hieronder de video van een Keniaanse goudmijn die met Solidaridad en Fairtrade samenwerkt:

Kies voor goed goud

Ben je van plan een gouden sieraad aan te schaffen? Ga dan ook voor Goed Goud en geef je ringen, oorbellen en armbanden extra glans!

Hier is Goed Goud verkrijgbaar