Is dat niet vies, een heel jaar lang dezelfde jurk dragen?

"Haha, nee hoor, ik heb 2 dezelfde jurken: één om te dragen en één voor in de was."

Je bent de jurk inmiddels wel zat zeker?

"Het is fijn om in 2018 weer eens iets anders te kunnen dragen. Maar al met al is het is me enorm meegevallen. Met een beetje creativiteit kun je er elke dag weer anders uitzien. Bijvoorbeeld door de jurk in een broek te dragen, of achterstevoren, en te combineren met tweedehands kleding en accessoires. Niemand heeft het afgelopen jaar tegen me gezegd: heb je nu alweer dezelfde jurk aan?"

Heb je iets geleerd van deze actie?

"Ik heb geleerd dat ik ook met minder kleding in mijn kast toe kan. ‘Consuminderen’ en bijdragen aan een betere wereld geeft een veel beter gevoel dan elke week nieuwe, goedkope, vaak niet-duurzame kleding kopen. Door je kleding slim te kiezen en te combineren, kun je er nog steeds heel leuk en niet saai uitzien."

Wat heb je met deze actie bereikt?

"Mijn actie heeft het streefbedrag van 1.500 euro nog niet bereikt. Het zou heel mooi zijn als dat de komende weken nog lukt. Maar nog mooier vind ik het om te zien dat ik mensen heb kunnen bereiken. Ik weet concreet van 5 mensen dat ze door deze actie zijn gaan nadenken over hun koopgedrag en hebben besloten: vanaf nu ga ik het anders doen!"

Waarom wil je Solidaridad hiermee steunen?

"Ik volg Solidaridad al een tijd en sta achter het werk dat deze organisatie doet. Ze richten zich op de hele productieketen, van katoenboer en textielfabriek tot westerse textielbedrijven en kledingmerken. Iedereen moet zijn steentje bijdragen om de productie van kleding te verduurzamen. Ik weet dat de opbrengst van mijn actie bij Solidaridad in goede handen is."

Lees hier meer over de actie van Lidia