Europees mandaat, mondiale strategie

Verburg zegt over de visie en strategie van Solidaridad: “Met haar wereldwijde netwerk en heldere visie op hoe we een inclusieve, duurzame economie bereiken, heeft Solidaridad een uniek track record opgebouwd met succesvolle projecten in het veld.” Verburg is in haar functie primair verantwoordelijk voor alle activiteiten van Solidaridad in Europa, waarbij de nadruk ligt op de samenwerking met het bedrijfsleven, overheden en donoren. Ook vertegenwoordigt Verburg de Europese organisatie in de directieraad van het wereldwijde Solidaridad Netwerk.

Ervaren manager in ontwikkeling

Heske Verburg brengt een stevige dosis kennis en ervaring mee. Ze studeerde Management in International Organizations in Groningen en volgde opleidingen aan de universiteiten van Grenoble en Berkeley. Ze startte haar carrière bij ORMIT, bureau voor talent en leiderschap en werkte vervolgens 10 jaar bij UNICEF in diverse managementfuncties waar ze onder andere vorm heeft gegeven aan succesvolle samenwerking met bedrijven. Voor haar overstap naar Solidaridad was Verburg directeur bij sociale onderneming Healthy Entrepreneurs, een organisatie die door middel van ondernemerschap basisgezondheidszorg in onderontwikkelde gebieden realiseert.

Kennis maken en netwerken

“Ik ben heel trots dat ik deel mag uitmaken van deze fantastische club, niet op de laatste plaats vanwege alle gedreven collega’s”, vertelt Verburg. “Uiteindelijk zijn het toch de mensen die het doen, zij zijn het kapitaal van een organisatie. De komende maanden zal ik dan ook veel tijd vrijmaken om mijn collega’s bij Solidaridad Europa in Utrecht en het brede Solidaridad Netwerk te leren kennen. Ook zal ik veel persoonlijke afspraken maken met de partners van Solidaridad; bedrijven en donoren met wie Solidaridad samen werkt aan duurzame economische ontwikkeling.”