Positieve impact voor kleine koffieboeren

En dat geld is hard nodig. Door extreme weersomstandigheden, zoals langdurige droogte of juist hevige regenval, is het voor de boeren bijzonder moeilijk om te leven van de opbrengst van hun boerderij. De kwantiteit en kwaliteit van de oogst neemt af. De boeren maken zich grote zorgen. Maar zij kunnen het zich niet veroorloven om over te stappen op een andere werkwijze. Daardoor is het onmogelijk zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering. Met de opbrengst kunnen we samen met de boeren meer dan 10,000 bomen planten, CO2 vastleggen én hun inkomen verhogen. Van klimaatslachtoffer naar klimaatheld. 

Een extreme uitdaging aan de muur

Twaalf uur lang klimmen is natuurlijk niet voor niks een extreme uitdaging. Gelukkig zat de sfeer er onder de klimmers goed in. We hebben er alles aan gedaan om er vooral ook een leuke dag van te maken. Actrice en musicalster Anouk Maas deed de warming-up, er was een team van DJ’s die de klimmers muzikaal aanmoedigden en met een speurtocht en bingo zorgden we voor wat subtiele afleiding. Ook kregen de deelnemers tips van professionele klimmers, zoals Nederlands Kampioen leadklimmen Leto Cavé. We hebben heel wat blaren en rode handen gezien, maar mensen zetten alles op alles om de 12 uur vol te maken! Bij elkaar klommen de klimmers 93.116 meter.

Op naar volgend jaar!

We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Klimmen Tegen Klimaatarmoede! We gaan er vanuit dat deze actie volgend jaar weer plaatsvindt, zodat we ook dan weer positieve impact kunnen maken en samen kunnen werken aan een duurzamere wereld. En wie weet wel op meerdere locaties!

Wees de eerste die hoort over de extreme klimuitdaging in 2024

Meld hieronder aan voor de maandelijkse Solidaridad Nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
DD dash MM dash JJJJ