Conscious Collection

Maritha Lorentzon werkt sinds 1998 op de duurzaamheidsafdeling van H&M en werkt momenteel aan de uitvoering van de Fair Living Wage Roadmap, een stappenplan dat ervoor moet zorgen dat de lonen in productielanden omhoog gaan. “Werknemers overal ter wereld hebben recht op een loon waarmee ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Daar zijn we van overtuigd en daar strijden we voor. De Conscious Collection is er om te vieren dat duurzame mode mogelijk is.”

*Op de foto (fotocredits Sanja for Pup; an v.l.n.r. Maritha Lorentzon (Coordinator Social Responsibility H&M), Marieke Eyskoot (Talking Dress), Janet Mensink (international coordinator textiel en katoen Solidaridad) en Susan Krau (Country Manager H&M Nederland).

Duurzaam produceren

Janet Mensink, internationaal programma coördinator katoen & textiel voor Solidaridad, sprak op het event over de samenwerking tussen H&M en Solidaridad, o.a. op het gebied van waterbesparing en duurzaam katoen. Mensink: “Voorwaarde voor duurzame verandering is samenwerking van alle betrokkenen in de productieketen. H&M is absoluut voorloper op het gebied van duurzaam produceren. Het partnership tussen H&M en Solidaridad stelt ons in de gelegenheid om de sociale en milieu omstandigheden in de textielsector te verbeteren, van het veld tot in de winkel.”

Mensink benadrukte dat het verduurzamen van de keten niet alleen betrekking heeft op de Conscious Collection, maar op de productie van alle kleding van H&M.