Laat je inspireren!

20 november 2015

"Gegarandeerd goed goud bestaat niet. Dat kopte een artikel in de Trouw van 19 november naar aanleiding van een onderzoeksrapport van SOMO. Toch stelt Steltman Juwelier komende week op kunstbeurs PAN Amsterdam een prachtige ring tentoon van 100% traceerbaar goed goud. Hoe dit zit? Goed goud bestaat wel, maar er moet in de keten nog veel gebeuren om dit ook daadwerkelijk bij de eindgebruiker te krijgen."

In haar blog op LinkedIn legt Tamar Hoek van Solidaridad de nadruk op de positieve ontwikkelingen die plaatsvinden in de goudsector. Want die zijn er! Natuurlijk moeten we misstanden aankaarten, zowel de problemen in de sector zelf, als de problemen die zich voor doen op weg naar de oplossing. Hoe weet je bijvoorbeeld zeker dat Goed Goud echt 100% goed is? Maar door positieve ontwikkelen en best practices uit te lichten wil Solidaridad mensen inspireren het goede voorbeeld te volgen en zich te blijven inzetten voor de volgende stap op weg naar Goed Goud.

Good Goldmine Ring op PAN Amsterdam

Daarom organiseerden we samen met Steltman Juwelier een ontwerpwedstrijd met het allereerste traceerbare Ghanese Goed Goud in Nederland. Het winnende ontwerp is volledig gemaakt van dit eerste klompje. De Good Goldmine ring van Philippe Disse, wordt van 22 tot 29 november 2015 door Steltman Juwelier tentoongesteld op de kunstbeurs PAN Amsterdam. Iedereen die zich wil laten inspireren is van harte welkom de ring daar te bewonderen!

Benieuwd naar de achtergrond van deze ring? Op Facebook legt Philippe Disse uit waar het ontwerp op gebaseerd is.