De Keniaanse boerin Hanina zag haar maisoogst flink verbeteren. Zij werd getraind door Apollo, zonder de leningen van Plusplus was dit niet mogelijk geweest.

Wat is Plusplus? 

PlusPlus is een nieuwe manier om bij te dragen aan minder armoede in de wereld. Niet met een donatie, maar met een lening. Daarmee kan je talentvolle landbouw-ondernemers in ontwikkelingslanden een handje helpen. Deze ondernemers zijn te groot voor microkrediet maar te klein voor gewone banken. Samen met andere investeerders kan jij het bedrijf laten groeien. Dat zorgt voor impact, zoals nieuwe banen voor jongeren, meer duurzame voedselproductie en meer inkomsten voor velen.

Samen impact maken

Die impact is nu al zichtbaar. Bijvoorbeeld voor RéPAB, een coöperatie van ananasboeren in Benin. Dankzij de leningen van PlusPlus’ investeerders konden zij 400 boeren leren hun ananas biologisch te verbouwen, om deze tegen een goede prijs van hen te kopen. Het inkomen van deze boeren nam toe en hun ananasproductie werd milieuvriendelijker. 

Zij zijn niet de enigen. Met de 1 miljoen euro die tot nu toe is uitgeleend konden 23 bedrijven in 9 landen ervoor zorgen dat 10.853 boeren en hun gezinnen meer inkomsten hadden om hun omstandigheden te verbeteren. Er ontstonden 194 nieuwe banen en 4.815 boeren konden door technische ondersteuning en training in duurzame landbouw hun oogst verbeteren. En dat allemaal dankzij 525+ investeerders hier in Nederland. Bovendien zijn we nog maar net begonnen, samen kunnen we nog veel meer mogelijk maken!

Impact met de 1 miljoen euro

10.853

boeren

en hun gezinnen hadden meer inkomsten

194

nieuwe banen

4.815

boeren

hadden een betere oogst door technische ondersteuning en training in duurzame landbouw

Jij bepaalt

Bij PlusPlus bepaal je zelf waar je geld naartoe gaat. Jij kiest aan welke ondernemer je uitleent en hoeveel (vanaf €50). Dat bedrag gaat voor 100% naar die ondernemer, die het je in termijnen terugbetaalt. Je krijgt geen rente, maar je geld wordt wél meer waard. Want na terugbetaling kan je het opnieuw gebruiken. Voor nog een lening bijvoorbeeld, om nóg meer impact te maken. Zo geef je geld betekenis.

Online cursus

Ben jij ook geïnteresseerd in impact investeren of wil je hier meer over weten? Schrijf je dan nu in voor de online cursus Impact Beleggen en ontvang 1 week lang elke dag informatie, praktische tips en inspirerende voorbeelden van investeren in impact. Klik hier om je in te schrijven voor de cursus, of ga naar de website en maak kennis met onze ondernemers.

Zelf investeren

Wil jij na deze mooie resultaten zelf ook investeren in nieuwe banen en betere voedselproductie in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Ga dan snel naar de PlusPlus website voor de mogelijkheden.

PlusPlus is een initiatief van ontwikkelingsorganisaties Solidaridad en Cordaid, crowdfunding platform Lendahand en business booster Truvalu.