Sociaal-economische verbeteringen door kredieten aan palmolieboeren

De Keling Kumang Group (KKG) is een grote spaarbank en kredietverlener voor palmolieboeren in Indonesië. De bank werd in 2014 opgericht om sociaal-economische verbeteringen voor de plaatselijke bevolking te ondersteunen. Inmiddels hebben 164.000 mensen in de regio hier profijt van. Solidaridad koos voor een samenwerking met KKG, omdat boeren met toegang tot financiering de grond beter bemesten en kunnen kiezen voor planten met een hoger rendement. Hierdoor hebben zij betere oogsten en kunnen ze vaker een groter stuk land kopen en bewerken. Dit zorgt voor een betere levensstandaard voor de boeren, hun gezinnen en hun werknemers.

Directeur Chattopadhyay en voorzitter Mikael knippen het lintje en openen daarmee het nieuwe kantoor in West-Kalimantan.

Duurzame samenwerking dankzij nieuw kantoor

In het nieuwe Solidaridad-kantoor in Indonesië werken een projectcoördinator, duurzaamheidsexperts en trainers. Zij trainen palmolieboeren onder meer in financieel inzicht en duurzame landbouwtechnieken. Directeur Chattopadhyay van Solidaridad Zuid- en Zuidoost-Azië en voorzitter Mikael van KKG openden het nieuwe kantoor met het officiële doorknippen van een lintje. De directeur van KKG, Yohanez RJ, is enthousiast over de langetermijnsamenwerking met Solidaridad: “We hopen dat deze samenwerking 50 of zelfs 100 jaar duurt.”

Meer weten?

Lees hoe we werken aan duurzame palmolieketens in de Indonesische provincie West-Kalimantan.

[button:https://www.solidaridad.nl/nieuws/solidaridad-henkel-en-basf-ondersteunen-5500-palmolieboeren-in-indonesi%C3%AB]Duurzame palmolieketens in Indonesië[/button]