Goudmijnbouw is net topsport

Het bezoek aan de goudmijn in Ghana maakte grote indruk op Nico. “Mijnwerkers moeten dag in dag uit met zware zakken sjouwen; net topsport. Ik heb in Ghana ook zo’n zak op mijn schouders genomen en zelfs ik als sporter van bijna 2 meter kan dat niet lang volhouden. Gelukkig zag ik dat de mijnwerkers het dankzij Solidaridad beter krijgen. Ze hebben geleerd hoe ze mens- en milieuvriendelijk kunnen werken, dragen gehoorbescherming, handschoenen en veiligheidsbrillen, nemen genoeg pauzes, werken niet te lang door en zorgen dat kwik niet meer in het milieu terecht komt. Bovendien krijgen ze een eerlijke prijs voor hun goud.”

Dames Acht gaat voor Goed Goud in Tokyo

De reis naar Ghana heeft Nico nog meer overtuigd van het belang van Goed Goud. Helaas zijn de gouden olympische medailles van 2016 niet gemaakt van Goed Goud. “Op dit moment train ik een Nederlands damesteam voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo”, vertelt Nico. “Ons doel: voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis goud bemachtigen met de dames Acht. Wat zou het mooi zijn als zij in 2020 een medaille van eerlijk gewonnen goud omgehangen krijgen!”

Meer weten? Bekijk de video van Nico’s reis!

[video: https://www.youtube.com/watch?v=EOo38eyGZwo&feature=youtu.be]

Ga voor Goed Goud

Om de omstandigheden rondom goudwinning nog meer te kunnen verbeteren, moeten we iedereen in de productieketen meekrijgen. Dus niet alleen de mijnbouwgemeenschappen, mijnbouwers, goudsmeden en juweliers, maar ook de consument. Doe je mee? Kies voor Goed Goud! Zo kunnen we samen een verandering teweegbrengen die ertoe doet.

[button:/armbandje]Doneer €15,- & ontvang het Goed Goud armbandje[/button]