Giftige stoffen en gedwongen arbeid

Radar gaf de Nederlandse consument gisteren een kijkje in de wereld van goudwinning en liet zien dat er nog veel misgaat. Wereldwijd werken maar liefst 25 miljoen mensen in de goudmijnbouw. Werken in een goudmijn is vaak onveilig en fysiek erg zwaar. Mijnschachten storten in, er is geen veiligheidsmateriaal en er wordt onbeschermd met giftig kwik gewerkt. Bovendien is de goudsector één van de meest risicovolle sectoren voor gedwongen arbeid en zien mijnwerkers maar weinig terug van de werkelijke waarde van hun goud. Daarnaast wordt veel natuur vernietigd en het milieu sterk verontreinigd met onder andere kwik en cyanide. Bekijk hier de uitzending van Radar over de Goed Goud.

Solidaridad werkt aan de oplossing

Solidaridad werkt samen met de spelers in de goudsector, van mijnwerkers, goudmijneigenaren tot grote merken. We werken aan een verantwoorde goudindustrie en de verbetering van de werk- en leefomstandigheden van de meest kwetsbare groepen die hierbij betrokken zijn. 

Bekijk waarom olympische topsporters, zoals Jochem Uytdehaage, Inge de Bruijn, Ron Zwerver en Marianne Timmer samen met ons gaan voor Goed Goud!

[video: https://youtu.be/P8br-nHwThc]

Kies voor Goed Goud

Ben je van plan een gouden sieraad aan te schaffen? Ga dan ook voor Goed Goud en geef je ringen, oorbellen en armbanden extra glans! Bekijk hier waar je Goed Goud kan verkrijgen bij de juwelier.

[button:/goed-goud-vindt-u-hier]Hier is Goed Goud verkrijgbaar[/button]