De tweede prijs ging naar lokale goudsmid Maartje Trooster met haar ontwerp Olympic Chain. Arine de Kooter haalde de derde plaats met haar Olympisch & Fair & Goud ring. Met de ontwerpwedstrijd vroegen organisatoren Steltman Juwelier en Solidaridad aandacht voor de omstandigheden in en rond goudmijnen. De juwelier kocht de allereerste 20 gram Goed Goud uit Afrika om in te zetten voor de wedstrijd.

Olympisch kampioen Nico Rienks spreekt zich uit

De winnaars werden bekend gemaakt tijdens het pop-up programma 'Gympies & Pumps', een initiatief van Frisgroen/Groenkapje. Het Stedelijk Museum Zwolle werd voor een dag omgetoverd tot Fair Fashion paradijs, met eerlijke kleding, muziek, film en een expositie over Goed Goud. Een inhoudelijk programma met onder andere Olympisch roeier en winnaar van twee gouden medailles Nico Rienks, trok een volle zaal aan bezoekers. Rienks verraste het publiek met zijn belofte zich in te zetten voor een medaille van Goed Goud bij de Varsity. De enige (roei)wedstrijd waar een gouden medaille volledig uit goud bestaat.

 

Zelf aan de slag met Goed Goud?

Inmiddels verkopen meer dan 40 juweliers en edelsmeden in Nederland sieraden van Goed Goud. Wil je weten waar je terecht kunt, of wil je zelf aan de slag met Goed Goud? Hier vind je meer informatie.