Wanneer: Dinsdag 11 september 16.30-18.30u
Waar: Mauritshuis, Den Haag
Wie: Kamerleden en bewindslieden, vertegenwoordigers uit de mode en textielsector
Wat: Vrouwelijke politici ruilen hoedjes en talkshow verduurzaming textielsector

Meld u hier aan.

Talkshow
Behalve de consument spelen politiek en bedrijfsleven een belangrijke rol in de verduurzaming van de textielsector. In een modebewuste talkshow voorafgaand aan de hoedjesruil bespreken we wat er moet gebeuren. Willa Stoutenbeek, duurzame mode en branding expert, zal met genodigden uit de politiek, modewereld en textielindustrie stilstaan bij kansen voor duurzamere mode en kledingproductie. Kledingbieb Lena’s Library krijgt het podium en in de talkshow gaan Isabelle Diks, Ellie Uyttenbroek (style profiler), een vertegenwoordiger van Nederlands modebedrijf Zeeman en Heske Verburg van Solidaridad met elkaar in gesprek.

Groeiende textielproductie
Solidaridad werkt wereldwijd aan duurzame en eerlijke productieketens, ook in katoen en textiel. In de productielanden werken we met boeren, arbeiders, bedrijven en overheden aan verantwoorde katoen- en textielproductie. De wereldbevolking groeit explosief én we kopen steeds meer kleding. De komende 10 jaar zal dit leiden tot een stijging in de vraag naar textiel van 60%. Helaas profiteren de mensen die de kleding maken vaak niet van deze groei. Ze werken vaak onder slechte omstandigheden en worden slecht betaald. Ook het milieu wordt zwaar belast. In Europa werkt Solidaridad aan verduurzaming van de vraag naar kleding.

– einde persbericht –

Voor meer informatie neemt u contact op met persvoorlichter Bram Verkerke:
E bram.verkerke@solidaridad.nl
T 030 2720313
M 06 29601233

Over Solidaridad
Solidaridad is een wereldwijde netwerkorganisatie voor internationale samenwerking. Wij hebben bijna 50 jaar ervaring in de verduurzaming van productieketens. Samen met onze partners in de productieketen – van boer tot multinational – werken we aan eerlijke producten, die geen schade toebrengen aan mens of milieu en voor iedereen winstgevend zijn. Solidaridad werkt in 13 productieketens en is actief op vijf continenten vanuit negen internationale kenniscentra.

www.solidaridad.nl
www.solidaridadnetwork.org