Suikerriet kappen is een nachtmerrie

Op veel plekken in de wereld zorgt het kappen van suikerriet ervoor dat ouders hun kinderen niet zien opgroeien. Het werken als suikerrietkapper is namelijk een nachtmerrie: mensen werken keihard in de brandende zon en nemen bijna geen rust- en drinkpauzes. Hierdoor lijden zij vaak aan ernstig nierfalen, een ernstige ziekte waar elke dag mensen aan overlijden. Ook de vader van Jesser heeft deze ziekte. Het is maar de vraag of hij de dromen van zijn levenslustige zoon Jesser ooit zal zien uitkomen.

Droomprogramma

Solidaridad zet zich in om suikerrietkappers en hun gezinnen weer te laten dromen over een betere toekomst. Onze projecten zorgen ervoor dat zij op een gezonde manier leren oogsten, zodat zij niet meer ziek worden. Maar we stimuleren ook werkgelegenheid in andere sectoren om suikerrietkappers de kans te geven een ander beroep te gaan uitoefenen. Op 20 november geven we een kijkje in de wereld van Jesser en de suikerrietkap en laten we zien hoe het beter kan. We laten niet alleen de documentaire zien, maar er zijn ook andere activiteiten waar je samen met je kinderen aan kunt deelnemen:

  • Yes-R voor Jesser: een VIP-optreden van en Meet & Greet met rapper Yes-R
  • Een workshop filmpjes maken van het Jeugdjournaal, met als thema ‘toekomstdromen’
  • ​Een Meet & Greet met Godelieve Eijsink, regisseur van de documentaire

Maak kans op kaarten!

Wil jij er 20 november ook bij zijn, samen met je zoon of dochter? Laat het ons dan snel weten door je voor- en achternaam door te geven via jaimi@solidaridad.nl, want de plekken zijn beperkt en op = op!

Bekijk hier de trailer van 'Jesser en het suikerriet'

De documentaire 'Jesser en het suikerriet' maakt deel uit van de serie Mensjesrechten.

[video: https://youtu.be/FDbAGYKjf6k]