Fruit en groente van goede kwaliteit

Het SaFaL-programma van Solidaridad werkt aan duurzame landbouw en voedselveiligheid in Bangladesh. Zo ondersteunt het programma 58.492 boeren – waaronder 200 mangoboeren – bij het produceren van groente en fruit van hoge kwaliteit. Het programma deelt bijvoorbeeld kennis over duurzame landbouwtechnieken en het vers bewaren van groente en fruit. Daardoor produceren de kleine boeren duurzame groente en duurzaam fruit, veilig voor de consumptie in Bangladesh én voor de export naar het buitenland.

Langetermijnproject verzekert inkomen duizenden gezinnen

Het programma gaat langetermijncontracten aan met de boeren. Dit verzekert duizenden werknemers en hun gezinnen van een inkomen. De langetermijnverbinding zorgt er ook voor dat geldschieters sneller investeren in de groei en verbetering van een duurzame groente- en fruitsector in Bangladesh.

SaFaL-project werkt aan duurzame groente- en fruitsector

Het SaFal-project is een partnerinitiatief van Solidaridad en de Nederlandse ambassade in Bangladesh. Samen met de 3 exportbedrijven, de Bengaalse regering en het ministerie van landbouw werkt het SaFaL-programma aan een robuuste en duurzame markt voor groente en fruit in Zuidwest-Bangladesh.

[button:https://www.solidaridad.nl/supply-chains/groente-fruit]Lees meer over ons werk in de groente- en fruitsector[/button]