Verbreding naar 57 boeren

Het door Solidaridad ontwikkelde programma Rural Horizons bleek in de testfase succesvol. Nu verbreden we het naar de volledige coöperatie van 57 sinaasappelboeren. Samen produceren deze boeren een volume dat anderhalf keer zo groot is als de jaarbehoefte van FrieslandCampina Riedel. Annelot van Leeuwen van Solidaridad: “Juist door de samenwerking met één van de grootste afnemers van hun sinaasappels, zijn de boeren gemotiveerd om te verduurzamen. Op deze manier zijn grote slagen te maken. FrieslandCampina Riedel is een voorbeeld voor de andere sappenproducenten.” 

Rural Horizons: inzicht in wat beter kan

Rural Horizons identificeert de prioriteiten voor verduurzaming van de teelt en biedt de boeren kennis en een plan op maat voor verbeteringen. Er is vooral flinke winst te behalen in beter gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het voorkomen van ernstige plantenziekten. De sinaasappelboeren in Brazilië krijgen daarom speciale training en begeleiding, zodat zij duurzamer en efficiënter kunnen telen met een nog hogere kwaliteit. 

Programma in beeld

Appelsientje maakte een video, waarin de Braziliaanse sinaasappelboeren Hercules en Valdir vertellen over ons programma.