Grote stap in productie van duurzame palmolie

Ivoorkust is de derde grootste palmolieproducent in Afrika. Van 2014 tot 2016 werkte Solidaridad daar binnen het SWAPP-programma (Sustainable West Africa Oil Palm Programme) aan de verhoging van duurzame palmolieproductie. Ons certificeringsprogramma is de volgende stap naar duurzame palmolie. 

Training en certificering voor boeren en coöperatie

Het RSPO-certificeringsproject traint palmolieboeren en coöperaties in hoe ze duurzamer en meer kunnen produceren en ondersteunt hen bij de overgang naar deze duurzame productie en bij de certificering zelf. Het wereldwijde programma van Solidaridad werkt daarnaast ook aan de ontwikkeling van de vraag naar duurzame palmolie op de wereldmarkt.

Impact op hele palmoliesector

Ahmadou Cisse, de vertegenwoordiger van Solidaridad in Ivoorkust, zei tijdens de presentatie van het certificeringsprogramma: “We verwachten dat het RSPO-certificeringsprogramma de hele palmoliesector in Ivoorkust zal aanzetten tot een hogere productie en de levering van duurzaam gecertificeerde palmolie aan de internationale markt.”

[button:https://www.solidaridad.nl/nieuws/solidaridad-henkel-en-basf-ondersteunen-5500-palmolieboeren-in-indonesi%C3%AB]Lees over ons werk in de duurzame palmoliesector in Indonesië[/button]