Sven Sielhorst, programmanager Suikerriet bij Solidaridad, is blij met deze belangrijke stap van Unilever: “Betrokkenheid van dit soort bedrijven is cruciaal voor het streven naar een gezonde suikerriet sector, met positieve invloed op mens en het milieu. Ik ben heel erg blij dat Unilever hierin het initiatief neemt. Alleen als ook anderen volgen kunnen we ervoor zorgen dat de suikerriet industrie bijdraagt aan positieve veranderingen in de wereld.

Unilever heeft toegezegd suiker te kopen die door Bonsucro, de wereldwijde standaard voor duurzame suiker, gecertificeerd is of certificaten heeft die door dit project gecreëerd zijn. 

Marc Engel, Chief Procurement Officer bij Unilever, zegt: “Dit is een belangrijke samenwerking voor ons op onze weg naar het verkrijgen van 100% duurzame suiker in 2020. We werken samen met partners en steunen het werk van organisaties als Solidaridad en Bonsucro volledig.”

[video: https://www.youtube.com/watch?v=tm3F7wD6WdM&feature=youtu.be]

Suikerriet project in Centraal- Amerika

Het project wordt geleid vanuit Centraal-Amerika, waarbij de focus in het begin vooral zal liggen op Mexico. De doelen zijn:

  • Het verbeteren van de productiviteit van 3.600 arbeiders die werkzaam zijn op boerenbedrijven en in fabrieken, in lijn met behoorlijke arbeidsnormen zoals gedefinieerd door de International Labor Organisation.
  • Het verbeteren van sociale, milieu en commerciële prestaties van voor 1.900 boeren door 8.000 hectare land door middel van ondersteuning van boeren onder goed agrarisch management te stellen.
  • Het realiseren van een fabriek en 5.000 hectare in overeenstemming met de Bonsucro Productie Standaard en het creëren van cross-industriële dwarsverbanden rondom duurzaamheid en certificering.
  • Het delen van opgedane kennis en ervaring met andere actoren in de Mexicaanse en de Centraal-Amerikaanse suikerriet industrie.