Het goud werd geproduceerd door de gecertificeerde kleinschalige goudmijn Sotrami in Peru. In de afgelopen twee jaar hebben Solidaridad en Kering, wereldleider in kleding en accessoires, een relatie opgebouwd op basis van een gedeelde visie voor betere omstandigheden in de goudmijn sector.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=uMW9l1JcmhU&list=PLQO0fPE16d-pUY7eCyCjzp_gg1rPB9i-r&index=2]

Goudmijnen toegang bieden tot mondiale markten

Kering werkt samen met Solidaridad om haar inkoopdoelstellingen voor goud te verwezenlijken. Kering heeft zich als organisatie het doel gesteld om 100 procent verantwoordelijk geproduceerd goud in te kopen. Goud dat op een eerlijke manier is gewonnen, zonder schadelijke gevolgen voor de mijnwerkers, lokale gemeenschappen, fauna of ecosystemen. Solidaridad heeft een verbindende rol gespeeld in het tot stand brengen van de samenwerking tussen Kering en de goudmijn Sotrami. Daarnaast is Solidaridad betrokken geweest bij de evaluatie van de mogelijkheden voor het koppelen van de twee bedrijven in een complete productie keten van goudmijn tot markt.

Certificering als instrument

Solidaridad ziet certificeringssystemen als een nuttig instrument om verduurzaming in de goudmijnsector te bereiken. Fairmined Certificering is een systeem dat is ontworpen door de Alliance for Responsible Mining, die ook samenwerkt met Solidaridad en Kering.

[button:/gavoorgoedgoud] Ga ook voor Goed Goud[/button]