Van plantage naar supermarkt

Fotojournalist Kadir van Lohuizen legde op indringende wijze de weg van een cacaoboon vast. Na het bezoek aan de boeren volgt Van Lohuizen de cacao tot aan de export in Ivoorkust. Via ’s werelds grootste cacaohaven in Amsterdam en een van de grootste chocoladefabrieken ter wereld, Mars in Veghel, eindigt zijn reis bij de consument in de supermarkt.

Nieuwe investeringen nodig voor redden cacaoteelt

Solidaridad wil met de multimediale tentoonstelling ‘for the love of chocolate’ het belang van duurzame cacaoproductie aantonen, voor de cacaoboer én voor de chocoladeliefhebber. Want  wereldwijd is de cacaoproductie in gevaar. Als er niets gebeurt, kunnen cacaoboeren niet langer aan de groeiende vraag voldoen.

De huidige inspanningen zijn niet voldoende om de problemen op te lossen. Daarvoor zijn nieuwe investeringen nodig. Van het bedrijfsleven, overheden en NGO’s. Ook de consument is onvoldoende betrokken bij duurzaam geproduceerde cacao. Maar samen kunnen we de cacaoteelt redden.” – Hans Perk, programmamanager Cacao Solidaridad

De multimediale expositie ‘for the love of chocolate’ opent nieuwe perspectieven, maar toont ook dat de weg naar een duurzame cacaosector lang is.

Wat kun jij doen?

Investeer ook in de toekomst van duurzame cacao.

[button:/word-donateur]Doneer nu [/button]