Samenwerking Varsity en Solidaridad

Vorig jaar reikte Varsity voor het eerst in de sportgeschiedenis medailles uit van Goed Goud. Sinds 2016 werken de Varsity en Solidaridad samen om aandacht te vragen voor de slechte arbeidsomstandigheden in de goudsector en een statement te maken naar het Internationaal Olympisch Comité om hen uit te dagen de olympische medailles ook te maken van eerlijk goud. Want als wij dit in Nederland kunnen, dan moet het op internationaal niveau ook haalbaar zijn om sportprijzen te maken van eerlijk gewonnen goud. Waarbij sport symbool staat voor het feit dat goud winnen een enorme inspanning vraagt van sporters en goudmijnwerkers.

Grootste studentenroeiwedstrijd van Nederland

De Varsity is de grootste studentenroeiwedstrijd van Nederland en wordt gehouden sinds 1878. De 134e editie van de Varsity zal op 9 april 2017 verroeid worden op het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten. Vanaf de zuidelijke oever van het Amsterdam-Rijnkanaal is de Varsity te aanschouwen. Elk jaar komen zo’n 5.000 toeschouwers om de toproeiers te zien strijden voor de felbegeerde gouden blikken.

Ga net als de Varsity voor goed goud

Vind je net als de Varsity dat iedereen Goed Goud verdient? Steun dan de mijnwerkers voor minimaal €15,- en ontvang het Goed Goud armbandje.

[button:/gavoorgoedgoud] Ga voor Goed Goud [/button]