Ontwerpwedstrijd
Het aller-allereerste klompje Goed Goud uit Ghana kwam afgelopen jaar naar Nederland en werd door Steltman Juwelier in Den Haag ter beschikking gesteld voor een bijzondere ontwerpwedstrijd. In september 2015 werd de winnaar van de Goed Goud ontwerpwedstrijd bekend gemaakt in het Stedelijk Museum Zwolle. Met zijn 'Good Goldmine Ring' overtuigde juwelier en 3d-ontwerper Philippe Disse de jury: "Een fascinerend kunstwerkje dat het verhaal achter goudwinning goed in beeld brengt.” 

Bekijk de reis van Philippe
Disse won onder andere een reis naar de Ghanese Dakete goudmijn, waar het eerste Afrikaanse traceerbare eerlijke goud vandaan komt. Bekijk hieronder het filmpje van de hele reis:

[video:https://youtu.be/4PQLApVoJT8]

Ga voor goed goud!

Om de omstandigheden rondom goudwinning nog meer te kunnen verbeteren, moeten we iedereen in de productieketen meekrijgen. Dus niet alleen de mijnbouwgemeenschappen, mijnbouwers, goudsmeden en juweliers, maar ook de consument. Doe je mee? Kies voor Goed Goud! Zo kunnen we samen een verandering teweegbrengen die ertoe doet.

[button:/armbandje]Doneer €15,- & ontvang het Goed Goud armbandje[/button]

Zelf aan de slag met Goed Goud?
Inmiddels verkopen meer dan 40 juweliers en edelsmeden in Nederland sieraden van Goed Goud. Wil je weten waar je terecht kunt, of wil je zelf aan de slag met Goed Goud? Hier vind je meer informatie!