Kom je aanmoedigen?

Toeschouwers zijn de hele dag van harte welkom om te komen kijken en de klimmers aan te moedigen en sponsoren. Het wordt een gezellige en feestelijke dag met bijzondere koffie, lekkere hapjes en muziek! DJ Wesdex draait verzoeknummers moedigt de klimmers 12 uur muzikaal aan om nog net die extra meters te kunnen maken! We organiseren de klimmarathon in samenwerking met Mountain Network. ‘s Avonds om tien uur eindigt de marathon met de bekendmaking van het eindbedrag dat door sponsoring bij elkaar is geklommen. De klimmers hebben nu al ruim 22.000 euro opgehaald. Met het geld worden kleine boeren geholpen die veel schade ondervinden van klimaatverandering. Solidaridad traint ze in klimaatslimme landbouw. 

 

📅 Zaterdag 4 november 2023
📍 Klimhal Mountain Network in Nieuwegein, Blokhoeve 12
🕺🏽 10:00 – 22:00 uur

Koffieboeren staan ook voor extreme uitdagingen

Niet alleen de klimmers, ook de boeren die onze koffie produceren staan voor extreme uitdagingen: droogte en hitte, hevige regenval, plagen en ziektes. De oogst is daardoor erg onvoorspelbaar geworden. Terwijl koffie vaak de enige bron van inkomsten is. Het gevolg is nog meer armoede en een onzekere toekomst voor de boeren. En ook duurdere koffie van lagere kwaliteit voor consumenten. 


Er is een oplossing. Boeren kunnen bomen planten tussen de koffiestruiken. Dat zorgt voor verkoelende schaduw en houdt de bodem vruchtbaar en vochtig. De oogst wordt groter en beter van kwaliteit. De bomen leggen ook CO2 vast. Dat helpt tegen klimaatverandering en de boeren krijgen er carbon credits voor, die ze kunnen verkopen. Dat is een nieuwe bron van inkomsten. Zo ontwikkelen de boeren zich van slachtoffers tot klimaathelden.

Een productieketen zonder ontbossing en met carbon-credits waardoor boeren extra verdienen.

12 uur aan de muur

Hoe houd je dat vol 12 uur aan de muur? De zestig deelnemers klimmen in teams van zes en om beurten. Maar dan nog ligt verzuring op de loer. Er is volop begeleiding met een warming up van Anouk Maas, professionele massage, goed eten en klimtips van de echte experts zoals Aukje van Weert, bondscoach van het Nederlands Team Sportklimmen. Aukje: “Wereldwijd worden mensen die het minst hebben bijgedragen aan de klimaatcrisis, er het hardst door getroffen. Daar word ik chagrijnig van. Daarom ga ik graag aan de slag als teamcaptain tijdens deze klimmarathon!”  Klimcoach Eddie van Dongen, Leto Cave van het Nederlands Team Sportklimmen, en Anouk Maas, actrice en bekend van haar rollen in musicals, GTST en Expeditie Robinson, klimmen ook mee. 

Anouk kijkt uit naar 4 november: “Een berg opklimmen, 12 uur lang, om zoveel mogelijk meters te maken, is een uitdaging die om veel moed, kracht en de juiste mindset vraagt. Die uitdaging ga ik niet uit de weg en ondertussen zamelen we geld in zodat we de koffieboeren kunnen ondersteunen.”

Adriaan Schuitemaker, filmmaker en amateurklimmer: “Ik wil kunnen blijven genieten van de koffie in mijn lievelingscocktail: een espresso martini. Ik ben de boeren dankbaar en klim daarvoor graag naar grote hoogte. Op 4 november ben ik ook nog eens jarig!, dus als verjaardagscadeau vraag ik iedereen om mij te sponsoren.” 

Ook bijdragen aan de klimmarathon? Kom langs, doneer of deel het in je netwerk!

“Een berg opklimmen, 12 uur lang, om zoveel mogelijk meters te maken, is een uitdaging die om veel moed, kracht en de juiste mindset vraagt. Die uitdaging ga ik niet uit de weg en ondertussen zamelen we geld in zodat we de koffieboeren kunnen ondersteunen.”

– Anouk Maas, actrice en deelnemer aan de Klimmarathon Tegen Klimaatarmoede