Onze projecten in 2018

Een aantal voorbeelden van onze projecten in 2018

Goud

Gouden kansen voor vrouwen in Ghana en Tanzania

Het werk in kleinschalige goudmijnen is zwaar, vooral voor vrouwen. Ze krijgen minder betaald dan mannen en hebben te maken met seksuele intimidatie en geweld. Dankzij het Golden Line programma kregen 3.500 vrouwelijke mijnwerkers in Ghana en Tanzania een betere positie.

Lees meer over dit project

Het LEGEND programma in Sierra Leone

Land is van levensbelang voor boeren. Als grote investeerders land opkopen zonder  eerlijke compensatie en overleg met lokale gemeenschappen, ontstaan er conflicten. Zo ook in Sierra Leone. Via het LEGEND programma wisten we met de betrokken partijen tot een oplossing te komen.

lees meer over dit programma (Engels)

Palmolie

Lancering van ‘Nature Box’ van onze partner Henkel

Sinds kort staat het logo van Solidaridad op de verpakking van de douchegel en shampoo uit de ‘Nature Box’-lijn van Henkel. Met dit bedrijf werken we aan de verduurzaming van de palmoliesector.

lees meer over onze samenwerking

Koffie

De Koffiebarometer 2018

Om een probleem op te lossen, moet je er alles vanaf weten. Daarom brachten we dit jaar opnieuw de Koffiebarometer uit, in samenwerking met onder andere Oxfam en Conservation International.

lees meer over de Koffiebarometer

Textiel

#Modebewust: tips & tricks voor eerlijke kleding

Hoe modebewust ben jij? Vraag jij je wel eens af waar jouw shirt vandaan komt en wie hem heeft gemaakt? Onder welke omstandigheden en voor welk salaris? En hoeveel kleding je daadwerkelijk nodig hebt en draagt? In 2018 lanceerden we de #Modebewust campagne om de bewustwording over deze issues extra onder de aandacht te brengen.

lees meer en word ook modebewust

Steun het werk van Solidaridad

Met jouw donatie kunnen wij investeren in een duurzame wereld.

Doneer