Duurzame kijk- lees- en luistertips

Fashion Revolution Week

👕 Deze week start de 10e editie van de Fashion Revolution Week, en dat wordt gevierd met actie en evenementen over de hele wereld. Er is voor ieder wat wils: maak bijvoorbeeld een statement door mee te doen met de Mend In Public Day in Rotterdam of Den Haag op 20 april, of leer over materiaalsoorten om de levensduur van je kleding te verlengen. 

Spring cleaning

🌱 Wil je je eigen kledingkast verduurzamen? Deze blog van Genoeg helpt je in zeven stappen naar een capsule wardrobe: een selectie van jouw favoriete kledingstukken die je perfect met elkaar kan combineren. Zo ga je bewuster om met je kleding en ben je goed voorbereid op de lentedagen (die er hopelijk toch echt aankomen).

Food for Thought

🥦 Wist je dat het eten in de Nederlandse schappen gemiddeld 30.000 kilometer aflegt voordat het op ons bord terechtkomt? Deze nieuwe serie van de VPRO, Food for Thought, duikt diep in de wereld van ons voedselsysteem en brengt haar complexiteit in beeld.

2000 vrouwen winnen klimaatzaak

⚖️ Dinsdag 9 april markeerde een belangrijk moment in de historie van klimaatzaken. Een groep van zo’n 2000 oudere vrouwen uit Zwitserland kreeg gelijk: de Zwitserse regering doet te weinig om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan en schaadt daarmee het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Goed nieuws, want mogelijk beïnvloedt de uitkomst ook andere klimaatzaken wereldwijd.

Op naar eerlijke productieketens

🎤 Vorige maand zijn de onderhandelingen over een Europese wet voor eerlijke productieketens (de CSDDD) besloten met een akkoord. In dit interview met Catarina Vieira, EU policy advisor van Solidaridad, lees je meer over onze visie op de laatste versie van de wet.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.