Duurzame kijk- lees- en luistertips

Save the date!

📅 Op 25 mei organiseert Solidaridad in Pakhuis de Zwijger Amsterdam een evenement over de Superlijst. Het evenement gaat over de vraag wat supermarkten kunnen doen om ervoor te zorgen dat kleinschalige boeren en arbeiders in hun keten genoeg verdienen? We gaan in gesprek met experts in de sector, en bespreken het Superlijst Sociaal onderzoek. Jij bent van harte uitgenodigd! Kijk hier voor meer informatie.

Repareren of recyclen?

💻 Wat doe jij als er thuis een apparaat stuk gaat, vervangen of repareren? Hoogleraar duurzaam consumentengedrag Ruth Mugge geeft je de tip om zo veel mogelijk te reparen, want apparaten vroegtijdig vervangen is heel slecht voor het milieu. Lees het hele verhaal in dit NRC artikel.

Gebruik de grond goed

🐛 Wist je dat meer levende wezens in één theelepel gezonde grond zitten dan er mensen zijn op aarde? De film Onder Het Maaiveld duikt in de meestal ongeziene wereld onder de grond en laat zien wat er moet gebeuren om de grond gezond te houden. Een absolute kijktip dus voor iedereen die meer wil leren over de wereld onder onze voeten én duurzaamheid.

Maak fietsen nóg duurzamer

🚲 Dat fietsen een van de meest milieubewuste manieren van transport is wist je waarschijnlijk al. Maar toch zijn er altijd manieren om het gebruik van de fiets nog duurzamer te maken. In dit artikel van de Volkskrant krijg je tips over hoe je fiets bijvoorbeeld nog langer mee gaat!

Duurzame luisterinspiratie

🎧 In ‘De Duurzame Podcast’ komt iedere week een expert aan het woord die vertelt over nieuwe innovaties, producten, of initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame tips in jouw inbox?

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief met ons laatste nieuws en duurzame kijk-, lees- en luistertips! Meld je snel aan en ontvang deze duurzame tips in jouw inbox.